Izvor: Njuz.net, 02.Avg.2022, 14:00

Građani primećuju poskupljenja uprkos tenzijama na Kosovu

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeBEOGRAD, 2. avgust 2022, (Njuz) – Građani Srbije sa velikom pažnjom i zebnjom prate rast cena osnovnih životnih namirnica iako su tenzije na Kosovu ponovo dostigle svoj maksimum. Kompletan državni vrh radi na rešavanju ovog problema, ali zabrinutost zbog razvoja događaja i dalje ne jenjava.
– Bio sam jutros u prodavnici i mogu vam reći da je situacija katastrofalna. Poskupljenja su svakodnevna, a život sve neizvesniji i teži – priča Milan Petrović iz Ćuprije. – Čuo >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << sam i da je gas za domaćinstvo poskupeo, a tek nas očekuju nove cene struje, kupovina udžbenika za decu, duga i neizvesna zima. Kao porodica solidnih primanja, sve teže podmirujemo osnovne životne potrebe. Meso, već odavno, kupujemo isključivo na akciji, automobil koristim samo u krajnjoj nuždi, a odricanju se ne nazire kraj – žali se on i nastavlja – Možda bih imao vremena da se posvetim krupnim političkim temama da nije dece koja stalno traže da jedu, pa moram, pre svega, da brinem o njihovim potrebama- zaključio je ovaj Ćupričanin.
Poslanici vladajuće koalicije priznaju da su iznenađeni i razočarani ovakvom reakcijom građana od kojih su očekivali da svu svoju pažnju usresrede na tenzije na Kosovu.
– Čini mi se da su građani postali razmaženi i preokupirani sopstvenim problemima – rekao je poslanik SNS-a Vladimir Đukanović. – Sa naše strane smo uradili sve da ne osete poskupljenja. Paljene su sirene, postavljene barikade, organizovali smo specijalne emisije o Kosovu, lično sam napisao nekoliko zapaljujućih tvitova, a oni su nastavili da razmišljaju o cenama i sopstvenom životnom standardu. Ni predsednikov odlazak u Generalštab nije zantno popravio situaciju. Pozivam građane da se hitno urazume i prestanu sa ovakvim ponašanjem jer situacija svakog momenta može izmaći kontroli, a, u tom slučaju, posledice će sigurno biti dramatične – poručio je vidno potrešeni Đukanović.
Bojan Savić
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.