Građani Kosova uglavnom nisu informisani o dijalogu Beograda i Prištine

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Okt.2016, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Građani Kosova uglavnom nisu informisani o dijalogu Beograda i Prištine

Izveštaj Kosovskog demokratskog instituta (KDI) o transparentnosti dijaloga Beograda i Prištine iz ugla građana pokazao je da 43 odsto građana Kosova nije informisano o sporazumima postignutim u dijalogu Kosova i Srbije.

Razmatrane su opšte informacije građana Kosova o sporazumima koji su postignuti u dijalogu, nivou zadovoljstva građana radom poslanika u nadgledanju rada Vlade u procesu dijaloga i njihovim uključivanjem u dijalog, spremnost da se građani uključe u ovaj >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << proces kako bi doprineli temama koja se razmatraju, kao i odgovornost glavnih aktera u dijalogu za informisanje o njegovom toku.

"Uprkos činjenici da su neke teme dijaloga dominirale političkom scenom posebno tokom poslednje godine, nalazi ovog istraživanja potvrđuju da građani Kosova u visokom procentu, 43 odsto, su neinformisani oko sporazuma koji su postignuti. Nezadovoljstvo nadgledanje rada Vlade od strane Skupštine u ovom dijalogu je veliko, iznosi 75 odsto. Istovremeno 57 odsto ispitanika je u dilemi da li da se u budućnosti ukljući u ovaj dijalog", konstatuje se u izveštaju KDI.Dodaje se da građani očekuju da ih više informiše Vlada nego parlament.

KDI ocenjuje da Vlada i Skupština Kosova kao nosioci ovog procesa treba da preduzmu niz mera kako bi se povećala transparentnost, institucionalno polaganje računa građanima i izgradio društveni i politički konsenzus o procesu dijaloga, garantovalo učešće građana u ovom procesu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Građani Kosova ne znaju dovoljno o dijalogu Beograda i Prištine

Izvor: Blic, 07.Okt.2016

Izveštaj Kosovskog demokratskog instituta (KDI) o transparentnosti dijaloga Beograda i Prištine iz ugla građana pokazao je da 43 odsto građana Kosova nije informisano o sporazumima postignutim u dijalogu Kosova i Srbije...Razmatrane su opšte informacije građana Kosova o sporazumima koji su postignuti...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.