Geci i dalje u bjekstvu, ubistvo rezultat sukoba članova OVK

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Avg.2014, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Geci i dalje u bjekstvu, ubistvo rezultat sukoba članova OVK

PRIŠTINA - Bivši poslanik skupštine Kosova Gani Geci, koji je juče iz vatrenog oružja ubio Ruždija Šaćirija u jednoj kafani u centru Srbice, i dalje je u bjekstvu, a lokalni mediji navode da je zločin u vezi sa dugogodišnjim sukobima koje ima sa pripadnicima bivše OVK iz regije Drenice.

Neki mediji u Prištinu prenose da je Geci juče dao kratku izjavu za portal "Botapress", u kojoj kaže da mu je Šaćiri prišao sa leđa i kada je to primjetio, u strahu da će ga Ružd ubiti, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << okrenuo se i pucao u samoodbrani.

Jedan neimenovani član porodice Geci rekao je za "Express" da Gani ima šengensku vizu i da se ne zna gdje se nalazi.

"On je imao šengenvizu i po svemu sudeći nalazi se van Kosova. Ne znamo gdje se nalazi", rekao je taj član porodice Gani Gecija.

On garantuje da će se Geci vratiti da se suoči sa pravdom i da vjeruje kosovskom pravosuđu i međunarodnoj pravdi, ali da ima razlog što se ne vraća.

"Čekamo da se smire strasti, jer iako Gani vjeruje međunarodnoj i kosovskoj pravdi, zasada ocjenjujemo da ne bi bio bezbjedan u kosovskim zatvorima", rekao je taj član porodice Geci.

Portparol Euleksa Migel Karvaljo de Faria izjavio je za "Express" da se ova misija ne bavi ubistvom Ruždija Šacirija.

"To pitanje je pod upravom policije Kosova i pitanja vezano za ovo treba postaviti njima", rekao je portparol Euleksa.

Povodom ubistva Šaćirija oglasili su se veterani OVK, koji su u saopštenju osudili "ovaj kukavički čin" i zahtjevaju da organi pravosuđa budu na visini zadatka i počinioca dovedu pred lice pravde, navodeći da su "veoma zabrinuti ubistvom veterana OVK".

Bivši poslanik skupštine Kosova i dugogodisnji član DSK, a potom Demokratskog Savez Dardanije, Gani Geci, bio je u stalnom sukobu sa pripadnicima OVK iz regije Drenice, bliskim saradnicima Hašima Tačija.

Netrpeljivost i sukobi, podsjeća se ovde, datiraju još od 1998. godine, kada je Geci odbio da se stavi pod komandu Dreničke grupe OVK.

Na njega je ranije pucano i bio je ranjen, a dvoje njegovih prijatelja -  jedan telohranitelj Ibrahima Rugove i drugi novinar lista "Bota Sot" -  ubijeni su kada je svojevremeno Geci u samoodbrani pucao iz vatrenog oruzja i tada ubio komandanta OVK Abedina Redžu, poznatog pod nadimkom "Sandokan".

Geci nije negirao da je tada ubio komandanta "Sandokana", tvrdeći da je sve učinio u samoodbrani.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Euleks da ispita slučaj Gecija"

Izvor: B92, 06.Avg.2014, 17:26

Priština -- Porodica bivšeg poslanika Skupštine Kosova Ganija Gecija za kojim policija traga, zbog sumnje da je ubio jednu osobu, zatražila da se ovim slučajem bavi Euleks. ..Brat Gani Gecija, Fadilj je za prištinski "Gazeta Blic" izjavio da Gani ima šengensku vizu i da se ne zna gde se nalazi...Fadilj...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.