Gašić odgovorio: Ovim se kriminalizuje srpsko stanovništvo na Кosovu i Metohiji

Izvor: B92, 12.Jan.2024, 20:59

Gašić odgovorio: Ovim se kriminalizuje srpsko stanovništvo na Кosovu i Metohiji

Bratislav Gašić izjavio je da se najavom da će sve patrole kosovske policije biti opremljene dugim cevima, "zapravo kriminalizuje srpsko stanovništvo na KiM".

"Najavom da će sve patrole takozvane kosovske policije od danas biti opremljene dugim cevima, navodno radi efikasnije borbe protiv kriminala, Svečlja zapravo kriminalizuje srpsko stanovništvo na КiM i pokazuje nestručnost i neznanje, koji su zaista neophodni u borbi protiv kriminala", saopštio je Gašić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Gašić je još napisao i da je takva najava "u najmanju ruku neprimerena, jer se duge cevi ne koriste ni u redovnoj kontroli saobraćaja, ni u redovnoj kontroli građana".

Ocenio je da je takav potez "izuzetno provokativan i opasan" jer vodi ka podizanju tenzija na Кosovu.

"Ovo je još jedna potvrda da (kosovski premijer Aljbin) Кurti nema nameru da mirnim putem i uzdržanošću, uz poštovanje svih evropskih konvencija, obezbedi i održi miran i stabilan život srpskog naroda na Кosovu i Metohiji", rekao je Gašić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.