GI SDP: Statut kombinata Trepča - pravno nasilje Prištine nad Srbima na Kosovu

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Feb.2019, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GI SDP: Statut kombinata Trepča - pravno nasilje Prištine nad Srbima na Kosovu

Građanska inicijativa SDP ocenila je danas da statut rudarskog kombinata Trepča, predstavlja još jedan u nizu poteza pravnog nasilja koje Priština sprovodi nad Srbima na Kosovu.

Skupština Kosova usvojila je u nedelju odluku o formiranju ad hok komisije za izradu Zakona o rukovođenju Akcionarskim društvom "Trepča".

"Građanska inicijativa SDP osuđuje ovaj i svaki drugi vid pritiska, jer smatra da ovaj političko-pravni pritisak ima za cilj da dodatno kod građana >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << stvori atmosferu straha za opstanak, egzistenciju i nasilje", navedeno je u saopštenje.

GI SDP ocenila je da Priština svesna da su Zakon i Statut neodrživi, kreira političko jednoumlje zasnovano na jednonacionalnoj osnovi.

"Vlada Srbije mora da preduzme sve neophodne mere i pomogne bordu kombinata 'Trepča – Sever' od koga egzistira više od 3.000 radnika sa svojim porodicama i ne dozvoli konfiskovanje državne imovine Srbije", piše u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.