GI SDP: Ivanović ubijen pre 23 meseca, ubica još na slobodi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Dec.2019, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GI SDP: Ivanović ubijen pre 23 meseca, ubica još na slobodi

Građanska inicijativa "Sloboda, demokratija, pravda" saopštila je danas da je od smrti Olivera Ivanovića prošlo tačno 23 meseca, ali da se ubica i dalje nalazi na slobodi.

Kako se navodi, u poslednjih mesec dana objavljeno je da je specijalni tužilac podigao optužnice protiv šest osoba srpske nacionalnosti, a koje se povezuju sa ubistvom.

"Fotografije delova optužnice, kao 'ekskluzivno javnosti' predočene izjave zaštićenih svedoka, delovi obdukcionog nalaza, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << osvanuli su u kosovskim medijima, dok osumnjičeni i njihovi branioci nisu dobili na uvid niti optužnice, niti predmete spisa. To govori da je bitniji nečiji publicitet nego sprovođenje zakona u ovom ozbiljnom slučaju", navodi se u saopštenju, prenosi RTK na srpskom jeziku.

GI SDP osuđuje i to što se sekretarica pokojnog Ivanovića, Silvana Arsović našla na optužnici.

"Nadamo se da ćemo dobiti dokaze, za šta se tereti Silvana Arsović, koja u ovom slučaju predstavlja kolateralnu štetu, dok je ubica na slobodi", navodi se u saopštenju.

Oliver Ivanović je ubijen 16. januara 2018. godine sa šest hitaca u leđa, ispred stranačkih prostorija u Severnoj Mitrovici.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.