Dvadeset tri meseca od ubistva Olivera Ivanovića

Izvor: RTS, 16.Dec.2019, 12:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dvadeset tri meseca od ubistva Olivera Ivanovića

Navršava se dvadeset tri meseca od ubistva lidera Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića. Iz Inicijative podsećaju da je ubica i dalje na slobodi.
Građanska inicijativa podseća da je u proteklih mesec dana specijalni tužilac podigao optužnice protiv šest osoba srpske nacionalnosti, u kojima se navodi njihova umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
"Fotografije delova optužnice, kao 'ekskluzivno javnosti' predočene izjave zaštićenih svedoka, delovi obdukcionog nalaza su osvanule u kosovskim medijima, dok osumnjičeni i njihovi branioci nisu dobili na uvid niti optužnice niti predmete spisa. To govori da je bitniji nečiji publicitet nego sprovođenje zakona u ovom ozbiljnom slučaju, rešavanju ubistva srpskog političara", navode iz GI SDP.
Na optužnici se našla i sekretarica Olivera Ivanović, Silvana Arsović, što GI SDP najoštrije osuđuje.
"Ovaj vid psihološkog i političkog pritiska na jednu samohranu majku, jednu vrednu sekretaricu koja se i toga jutra kao i 13 godina pre našla na svom radnom mestu. Njenim advokatima će tek biti uručena optužnica i spisi predmeta. Nadamo se da ćemo dobiti dokaze, za šta se tereti Arsović Silvana, koja u ovom slučaju predstavlja kolateralnu štetu dok je ubica na slobodi", navodi se u saopštenju GI SDP.
Lider GI SDP, Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. sa šest hitaca u leđa ispred stranačkih prostorija u Severnoj Mitrovici.
Protiv šest lica srpske nacionalnosti podignuta je optužnica za učešće u ubistvo Ivanovića.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

GI SDP: Ivanović ubijen pre 23 meseca, ubica još na slobodi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Dec.2019

Građanska inicijativa "Sloboda, demokratija, pravda" saopštila je danas da je od smrti Olivera Ivanovića prošlo tačno 23 meseca, ali da se ubica i dalje nalazi na slobodi...Kako se navodi, u poslednjih mesec dana objavljeno je da je specijalni tužilac podigao optužnice protiv šest osoba srpske...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.