Formiran tim za izradu statuta ZSO, Tahirijeva postavlja uslove

Izvor: RTS, 06.Sep.2016, 11:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Formiran tim za izradu statuta ZSO, Tahirijeva postavlja uslove

Kosovsko ministarstvo za lokalnu upravu kompletiralo je tim koji će raditi na statutu Zajednice srpskih opština, piše Koha ditore.
Međutim, kosovska ministarka za dijalog Edita Tahiri kaže da se ništa neće preduzimati kada je u pitanju ZSO dok se ne postigne dogovor o pozivnom telefonskom broju za Kosovo i ne primeni dogovor o nezavisnosti elektromreže.
Predstavnici Beograda su rekli da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << će oceniti nacrt statuta ZSO kako bi videli da li je u skladu sa sporazumom postignutim uz posredovanje EU.
Funkcioneri u Beogradu kažu da će se rukovoditi Briselskim sporazumom a ne na odlukom Ustavnog suda Kosova, kojom su, kako navodi prištinski dnevnik, "utvrđena kršenja u svim poglavljima sporazuma od 25 avgusta".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Formiran tim za izradu statuta ZSO, Tahiri postavlja uslove

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Sep.2016

Kosovsko ministarstvo za lokalnu upravu kompletiralo je tim koji će raditi na statutu Zajednice srpskih opština, piše danas Koha ditore...Međutim, kosovska ministarka za dijalog Edita Tahiri kaže da se ništa neće preduzimati po pitanju ZSO dok se ne postigne dogovor o pozivnom telefonskom broju...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.