Izvor: N1 televizija, 20.Okt.2021, 17:52

Fon Kramon: Nije bilo sumnje da je akcija protiv šverca na Kosovu bila potrebna

Izvestiteljka Evropskog parlamenta za Kosovo Viola fon Kramon kaže za N1 da su lokalni izbori na Kosovu, održani 17. oktobra, bili mirni, pluralistični i dobro organizovani. Dodala je i da je dobro što su kosovski Srbi učestvovali na izborima, ali smatra, bez obzira što je većina glasala za Srpsku listu, da bi bilo bolje da je bilo više različitih kandidata i stranaka. Povodom akcije kosovske policije, kako su naveli kosovski zvaničnici, protiv šverca i organizovanog kriminala, u kojoj su korišćeni suzavac i šok bombe, a teško je ranjen 36-godišnji Srećko Sofronijević, ona navodi da ta akcija nije sprovedena samo na severu Kosova i da je dobro što se kosovska vlada uhvatila u koštac sa tim problemom, jer je borba protiv korupcije i organizovanog kriminala uvek bila zahtev od strane EU. "Kfor je bio obavešten, i druge snage, i jasno je da nije bilo sumnje da je to bilo potrebno", navodi ona.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Petković: Fon Kramon pokušava da relativizuje nasilje nad Srbima na Kosovu

Izvor: N1 televizija, 20.Okt.2021

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju vlade Srbije Petar Petković ocenio je da je Izvestiteljka Evropskog parlamenta (EP) za Kosovo Viola fon Kramon pokušala da "relativizuje nasilje" nad srpskim narodom na severu Kosova. "U svom opasnom pohodu relativizacije nasilja Prištine i (premijera Kosova)...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.