Eskobar ide u Brisel na razgovore o krizi na Kosovu i Metohiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Sep.2021, 04:29

Eskobar ide u Brisel na razgovore o krizi na Kosovu i Metohiji

Gabrijel Eskobar, zamenik pomoćnika sekretara u Birou za evropska i evroazijska pitanja američkog Stajt departmenta, ove sedmice doputovaće u Brisel kako bi sa evropskim partnerima razmotrio trenutnu situaciju na Kosovu, potvrđeno je za Radio slobodna Evropa (RSE) u Stejt departmentu.

Takođe, sa istog mesta je naglašeno da SAD podržavaju ponudu EU da u predstojećoj sedmici Brisel bude domaćin nastavka dijaloga i pozivaju Beograd i Prištinu ''da se ponovo angažuju otvoreno, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ozbiljno i što pre'', navodi RSE.

Srbi sa severa Kosova i Metohije već osam dana protestuju na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak protiv mera koje su uvele prištinske vlasti, a prema kojima vozila sa srpskim registarskim tablicama moraju da imaju privremene kosovske tablice pri ulasku u pokrajinu.

U Stejt departmentu je za RSE rečeno i da Vašington ulaže zajedničke napore kako sa vladama Kosova i Srbije, tako i sa partnerima u EU i NATO kako bi se prevazišla novonastala situacija.

Ističe se da se razmatraju neposredni koraci za deeskalaciju krize i izbegavanje radnji koje bi mogle povećati tenziju, ugroziti napredak dijaloga koji se vodi uz posredovanje EU poslednjih 10 godina i negativno uticati na život građana.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.