Eskobar: Implementacija Ohridskog sporazuma počinje sa formiranjem Zajednice

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 03.Maj.2023, 15:51

Eskobar: Implementacija Ohridskog sporazuma počinje sa formiranjem Zajednice

Implementacija Ohridskog sporazuma između Srbije i Kosova počinje sa formiranjem Zajednice opština sa srpskom većinom na Kosovu, izjavio je 3. maja specijalni izaslanik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar (Gabriel Escobar). "Evropska unija i SAD su fokusirane na to da ovaj sporazum postane stvarnost. Implementacija počinje formiranjem Zajednice opština sa srpskom većinom", rekao je Eskobar na onlajn konferenciji za medije. Eskobar je to izjavio...
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Eskobar: Vučić i Kurti kroz dve nedelje nastavaljaju pregovore o ZSO

Izvor: Danas, 03.Maj.2023

Specijalni izaslanik Sjedinjenih Američkih Država za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar poručio je danas da će se razgovori o Zajednici srpskih opština nastaviti za dve nedelje na nivou glavnih pregovarača Srbije i Kosova, kako bi se došlo do kompromisnog rešenja kako ZSO treba da izgleda.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.