Izvor: RTS, 18.Avg.2022, 16:45

Episkop Teodosije upoznao Hovenijara sa problemima SPC na Kosovu i Metohiji

Episkop raško-prizrenski Teodosije preneo je američkom ambasadoru u Prištini Džefu Hovenijeru da se Srpska pravoslavna crkva na Kosovu i Metohiji suočava sa brojnim problemima, usred kontinuiranog nepoštovanja zakona, sudskih odluka, verskih prava i sloboda od strane privremenih prištinskih institucija.
Episkop raško-prizrenski Teodosije je zajedno sa arhimandritom Ilarionom, Džefa Hovenijera primio u manastiru Gračanica.

"Upoznali >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su ga sa nizom problema sa kojima se SPC suočava na KiM, jer kosovske institucije ne poštuju zakone, sudske odluke, osnovna verska i imovinska prava SPC", objavljeno je na Tviter nalogu Raško-prizrenske eparhije Visokih Dečana.
Hovenijer je u svojoj objavi izrazio zadovoljstvo što se ponovo vidi sa vladikom Teodosijem i što posećuje manastir Gračanicu.

"Nastavili smo našu diskusiju o tome da svaki građanin Kosova ima pravo na veroispovest bez diskriminacije. Poštovanje raznovrsnog verskog i kulturnog nasleđa je negovani ideal u svakoj modernoj, multietničkoj demokratiji", napisao je Hovenijer.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Teodosije upoznao Hovenijara sa problemima SPC na Kosovu i Metohiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Avg.2022

Episkop raško-prizrenski Teodosije upoznao je danas ambasadora SAD u Prištini Džefrija Hovenijera sa brojnim problemima sa kojima se Srpska pravoslavna crkva na Kosovu i Metohiji suočava zato što vlada u Prištini "kontinuirano krši zakone, sudske odluke, verska prava i slobode", objavljeno je...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.