Eparhija: Prestali radovi kod Visokih Dečana zahvaljujući nizu međunarodnih inicijativa

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Maj.2018, 23:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eparhija: Prestali radovi kod Visokih Dečana zahvaljujući nizu međunarodnih inicijativa

Eparhija raško-prizrenska Srpske pravoslavne crkve (SPC) saopštila je večeras da su kosovske vlasti obustavile "nezakonite radove na putu u zaštićenoj zoni manastira Visoki Dečani".

Navodeći da su radovi obustavljeni "zahvaljujući nizu međunarodnih inicijativa u toku dana" i da je teška mašinerija "navodno povučena", Eparhija je na svom Tviter nalogu izrazila nadu da će kosovske vlasti ubuduće "poštovati svoje zakonodavstvo i međunarodne obaveze".

Prethodno >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << su zvaničnici i institucije Srbije ali i nevladine organizacije sa Kosova i Metohije zatražili od međunarodne zajednice da hitno spreče "protivzakonito i anticivilizacijsko ugrožavanje" manastira Visoki Dečani, izgradnjom magistralnog puta u njegovoj neposrednoj blizini.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.