EP: Ukidanje taksi presudno za nastavak dijaloga

Izvor: RTS, 03.Apr.2020, 06:17

EP: Ukidanje taksi presudno za nastavak dijaloga

Evropski parlament pozdavio je ukidanje prištinskih taksi na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine, i naglasio da je u pitanju važan signal za političku saradnju.
"Ovo je presudni korak koji će dovesti do obnove dijaloga Beograda i Prištine", stoji u saopštenju Evropskog parlamenta povodom odluke prelazne vlade u Prištini da ukine tarife na robu iz Srbije i BiH.

Izvestilac Evropskog parlamenta >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za Kosovo, Viola fon Kramon-Taubadel, kaže da se nada da će ovaj korak dovesti do obnove dijaloga pod okriljem EU, s ciljem normalizacije odnosa Beograda i Prištine.
Predsedavajući Delegacije EP za odnose sa BiH i Kosovom, Romeo Franc podsetio je države članice EU na obećanje da će Kosovu ukinuti vize za putovanje u zemlje Šengena, naglasivši da bi to mogao da bude važan znak solidarnosti EU.
U EP podsećaju da su više puta pozivali na ukidanje taksi i nastavak dijaloga Beograda i Prištine.
Dodaje se da je Priština od 1. aprila ukinula sve takse na robu iz Srbije i BiH uz primenu reciprociteta u odnosu na Srbiju.
U saopštenju se navodi da pet zemlja članica EU nisu priznale jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Evropski parlament: Ukidanje taksi presudno za nastavak dijaloga

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Apr.2020

Evropski parlament pozdravio je ukidanje prištinskih taksi na robu iz Srbije i BiH i naglasio da je u pitanju važan signal za političku saradnju..."Ovo je presudni korak koji će dovesti do obnove dijaloga Beograda i Prištine", stoji u saopštenju Evropskog parlamenta povodom odluke prelazne vlade...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.