EK se sa Rusijom dogovorila o konvoju za Kosovo

Izvor: TvojPortal.com, 15.Dec.2011, 10:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EK se sa Rusijom dogovorila o konvoju za Kosovo

/vesti online/ Evropska komisija je sa Vladom Rusije sklopila dogovor o načinu da se obezbedi prolazak konvoja sa ruskom humanitarnom pomoći čije je krajnje odredište Kosovo, rekla je portparol u Evropskoj komisiji, Maja Kocijančič.


Konvoj sa 300 tona ruske humanitarne pomoći namenjene kosovskim Srbima od utorka stoji na administrativnom prelazu Jarinje
Kako je istakla Kocijančič, EU >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << je u kontaktu sa svim stranama kojih se to tiče, sa ciljem da se taj dogovor sprovede. Maja Kocijančič, zamenica portparola visoke predstavnice EU Ketrin Ešton, izrazila je nadu "da će svi sarađivati kako bi do sprovođenja dogovora došlo brzo".

Konvoj sa 300 tona ruske humanitarne pomoći namenjene kosovskim Srbima od utorka stoji na administrativnom prelazu Jarinje. Carinski punkt Euleksa na Jarinju prešla su samo dva od 27 kamiona.

Jedan šleper se nalazi na samoj administrativnoj liniji gde su ga pripadnici Euleksa zaustavili i ne dozvoljavaju mu ulazak na Kosovo. Rusko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je u sredu uveče da "intenzivno radi na prolazu" konvoja, i optužilo Euleks da stvara prepreke za njegov prolazak.
Opširnije

politikadogovorEvropska komisijakosmetsrbija.ruski konvoj
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.