Državotvorni pokret protiv Vučićevog ujedinjenja u izaji

Izvor: KMnovine.com, 15.Jun.2015, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Državotvorni pokret protiv Vučićevog ujedinjenja u izaji

Državotvorni pokret Srbije (DPS) upozorio je da Vučić otvoreno poziva na ujedinjenje u izdaji KiM.



 Državotvorni pokret Srbije (DPS) ocenio je danas, povodom poziva premijera Aleksandra Vučića na nacionalno jedinstvo, da je reč o jedinstvenom slučaju u istoriji da neko pokušava da postigne nacionalno jedinstvo na platformi, kako se navodi, "otvorene izdaje i razbijanja teritorijalnog integriteta Srbije, a protivno Ustavu i rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << UN o Kosovu i Metohiji".

"Iz tog razloga, Državotvorni pokret Srbije odbija i samu pomisao na jedinstvo sa onima koji svrhu obavljanja najvažnijih funkcija u državi jedino vide u ličnoj koristi, zasnovanoj na bespogovornom služenju stranim interesima i zalaganju za dalje razbijanje Srbije", navodi se u saopštenju te vanparlamentarne stranke nastale iz Demokratske stranke Srbije (DSS) na čijem čelu je od pre dva dana prof Slobodan Samardžić.

Državotvorni pokret, na čijem je čelu bivši potpredsednik DSS-a Slobodan Samardžić,  pozvao je sve političke snage u Srbiji, kao i pojedince, da javno osude "nedemokratsku, destruktivnu i poslušničku politiku predsednika Vlade Srbije".

(Beta)
Pripremile: KM Novine

Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na KMnovine.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.