Državna duma RF: treba detaljno proučiti obraćanje kosovskih Srba

Izvor: Vostok.rs, 18.Nov.2011, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Državna duma RF: treba detaljno proučiti obraćanje kosovskih Srba

18.11.2011. -

Obraćanje Srba sa Kosova i Metohije sa molbom da im se izda državljanstvo RF treba detaljno razmotriti i proučiti. Takvo mišljenje danas je agenciji Itar-Tas izrazio predstavnik resornog komiteta Državne dume za ustavno zakonodavstvo i državno uređenje Vladimir Pligin.

On je istakao da je Rusija dužna da reaguje na slučajeve kršenja ljudskih prava. U tradicijama ruske državnosti je pružanje pomoći onima kojima je potrebna zaštita. Ruska imperija bila >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << je izgrađena između ostalog putem rešavanja ovog zadatka, rekao je Pligin.

Ipak poslanik je podvukao da je to emocionalna komponenta humanitarne zaštite. Što se tiče konkretike, ovde treba poranalizirati detaljno, uzimajući u obzir sve spoljno i unutarpolitičke aspekte. Ali u svakoj situaciji, mi ćemo dosledno tražiti poštovanje prava na život i bezbednost, istakao je šef komiteta.

Pligin je takođe skrenuo pažnju da Državna duma nema ovlašćenja da zadovoljava zahtev za izdvanje državljanstva Srbima sa Kosova i Metohije. Pitanja državljanstva rešava predsednik RF, objasnio je on. Međutim administracija Državne dume danas je ponovo izjavila za Itar-Tas da obraćanje Srba još nije stiglo na razmatranje. Dokument se do sada nalazi u MIP RF, uverio je donji dom parlamenta.

Izvor: Golos Rossii
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.