Države Kvinte podržavaju eksproprijaciju Brezovice

Izvor: Studio B, 27.Okt.2015, 22:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Države Kvinte podržavaju eksproprijaciju Brezovice

Države Kvinte - SAD, Velika Britanija, Italija, Nemačka i Francuska - podržale su eksproprijaciju Ski centra Brezovica, istakavši da je tender obavljen u potpunoj saglasnosti sa zakonima Kosova.

"Sveobuhvatni i transparentni projekat raspisivanja tendera je obavljen u potpunoj saglasnosti sa zakonima Kosova, uključujući i najbolju međunarodnu praksu javno-privatnog partnerstva. Uspešan projekat Brezovice će uvesti turizam svetske klase i stvoriće neophodne uslove za zapošljavanje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << posebno za kosovske Srbe koji žive na tom prostoru", navodi se u zajedničkoj izjavi ambasadora Kvinte, koju su preneli prištinski mediji.

Pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Milan Ranđelović saopštio je prošle sedmice da Srbija "vodi borbu protiv bespravnog otimanja Ski centra Brezovica".

"Preduzimamo sve što nam je dostupno kao Vladi i kao državi i zaista smo posvećeni tom pitanju", poručio je Ranđelović.

Skijališta Srbije, zajedno sa Ski centrom Brezovica i vlasnikom skijališta - Fondom ineks intereksport, obavestila su ranije kosovskog premijera Isu Mustafu o pokretanju investicionog spora pred međunarodnom Arbitražom u Parizu protiv Prištine zbog uzurpiranja srpske imovine.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Države Kvinte podržavaju eksproprijaciju Brezovice

Izvor: Politika, 27.Okt.2015

PRIŠTINA – Države Kvinte - SAD, Velika Britanija, Italija, Nemačka i Francuska - podržale su eksproprijaciju Ski centra Brezovica, istakavši da je tender obavljen u potpunoj saglasnosti sa zakonima Kosova...„Sveobuhvatni i transparentni projekat raspisivanja tendera je obavljen u potpunoj saglasnosti...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.