Drsnik: Srbina povratnika prisiljavali da prizna pljačku, koju nije počinio

Izvor: Vesti-online.com, 09.Jul.2015, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drsnik: Srbina povratnika prisiljavali da prizna pljačku, koju nije počinio

Borislav Dabižljević iz sela Drsnik, u opštini Klina, tvrdi da je pod pritiskom kosovske policije da prizna da je u dva navrata obio i oskrnavio crkvu u svom selu, iako sa tim incidentima nema ništa.

Prema njegovim rečima, policija to radi na nagovor komšija Albanaca.

- Ja sam jedan od prvih povratnika u Drsnik. Nekome je stalo da me okleveta i  da na taj način sve krađe, obijanja srpskih kuća i prebijanja staraca povratnika pripiše nama Srbima - rekao je za >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Srnu Dabižljević.

On je ispričao da ga je policija privodila dva puta - 4.  i  6. jula  i da su ga u stanici u Klini držali po nekoliko sati, nastojeći da izvuku priznanje da je obio i opljačkao crkvu.

Dabižljević kaže da su ga i fotografisali "kao da je zločinac".

On tvrdi da je u subotu video četvoricu mladića koji su na motoru četvorotočkašu došli do  crkve.

Dabižljević kaže da mu je prota Miloš Vuićević dao ključeve crkve kako bi o praznicima zvonio i kako bi s vremena na vreme vetrio crkvu.

On tvrdi da je reč o pokušaju podmetanja i svaljivanja odgovornosti za sve incidente i kriminal kome su izloženi povratnici u selima u opštini Klina na onog ko je najodaniji crkvi.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Srbi: Crkvenjak nije opljačkao crkvu

Izvor: B92, 10.Jul.2015, 00:41

Srbi povratnici u Drsnik kod Kline spremni su da protestuju zbog saopštenja Kosovske policije da je za pljačku seoske crkve osumnjičen crkvenjak, Srbin...Povratnici Vlado Šmigić, Dušan Savić i Nenad Stašić, iz obližnjeg sela Drenovac, koji je član privremenog organa, rekli su danas za agenciju...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.