Drecun: Vučić šalje poruku Srbima da je Srbija uz njih

Izvor: RTS, 21.Jan.2018, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drecun: Vučić šalje poruku Srbima da je Srbija uz njih

Svojom posetom Kosovu i Metohiji samo nekoliko dana posle ubistva Olivera Ivanovića, predsednik Aleksandar Vučić šalje poruku tamošnjim Srbima da je Srbija uz njih i da je spremna da pomogne njihov opstanak u sredinama u kojima žive, rekao je za "Radio Beograd 1" Milovan Drecun, predsednik skupštinskog Odbora za KiM.
Milovan Drecun je u emisiji "Sedmica" Radio Beograda 1 ocenio da je poseta predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Aleksandra Vučića Kosovu i Metohiji došla u pravom trenutku i u dramatičnim okolnostima.

Kada je u pitanju istraga o ubistvu Olivera Ivanovića, predsednik skupštinskog odbora za KiM je rekao da albanska strana verovatno neće podeliti značajnije informacije iz istrage o ubistvu.
Govoreći o osnivanju Specijalnog suda za ratne zločine takozvane OVK, Drecun kaže da veruje da će taj sud biti formiran.
Smatra da je iskren politički pritisak SAD i drugih zapadnih zemalja na Albance da ne ponište Zakon koji predviđa osnivanje tog suda, jer bi, kako je rekao, to bio "ozbiljan politički šamar Vašingtonu".
Tome ide u prilog, navodi Drecun i izjava Vilijama Vokera da je "došlo vreme da se politička scena na Kosovu i Metohiji pročisti, jer sadašnja postavka onemogućava napredak KiM-a".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Drecun:Poseta ohrabrenja

Izvor: Večernje novosti, 21.Jan.2018

Poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića južnoj srpskoj pokrajni, posle ubistva Olivera Ivanovića, ohrabruje srpski narod i uticaće pozitivno ne samo na položaj Srba, već i na odnose sa Albancima, ocenio je predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun Poseta...

Nastavak na Večernje novosti...

Vučić Srbima na Kosovu ulio nadu, a opoziciju - zaobišao

Izvor: N1 televizija, 21.Jan.2018

Poseta Vučića Kosovu bila je višestruko pozitivna, kažu sagovornici N1. Ključnim smatraju govor u manastiru Banjska i poruke koje je poslao: želju za nastavkom dijaloga, stabilizacijom srpske zajednice, ostvarivanjem saradnje s kosovskim institucijama oko istrage ubistva Olivera Ivanovića, pa...

Nastavak na N1 televizija...

Aleksandar Vučić: Rijalitije uveli lopovi koji me napadaju

Izvor: Beta, 22.Jan.2018, 11:47

Predsednik Srbije Aleksandra Vučić rekao je za današnje "Večernje novosti" da mu je najstrašnije kada ga optužuju da je njegova poseta Kosovu i Metohiji bila politička "zadruga" ili "veliki brat", a "da se dobro zna da su te rijalitije u Srbiji patentirali lopovi koji ga napadaju".On je ocenio...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.