Drecun: Priština prisluškuje komunikaciju, Srbi na severu Kosova i Metohije da budu obazrivi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Dec.2022, 08:55

Drecun: Priština prisluškuje komunikaciju, Srbi na severu Kosova i Metohije da budu obazrivi

Nema predaha u kampanji nasilja koje provocira Priština, destabilizacija koju je tako visoko podigao Aljbin Kurti može da eskalira samo u sukob nakon čega bi Beograd morao da interveniše i zaštiti Srbe na KiM, kaže za RTSpredsednik Skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun.

"Naravno da Kurti nije učinio to jer je došla delegacija SAD i dok god su oni tu on neće preduzimati takve mere, ali svoje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << specijalne snage drži u pripravnosti", rekao je Kurti.

Predsednik Skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju kaže da Srbima nije u interesu da izazivaju bilo kakve sukobe, posebno sa međunarodnim bezbednosnim snagama Euleksom i Kforom.

"Srbi žele mir i dijalog, ali moguće su provokacije u mešovitim sredinama kao što je Brđane, naselje Tri solitera i Bošnjačka mahala. Stvara se atmosfera da se pokaže kako bukti rat i da to uzrokuju Srbi. Barikade nisu uzrok, barikade su posledica svakodnevnog terorisanja srpskog naroda", naglasio je Drecun.

Navodi i da je bilo vesti o tome da su pripadnici Kfora slučajno ušli u dvorište vrtića u Leposaviću.

"Kao su nešto zalutali uz najsavremeniju opremu koju poseduju, pa onda su sutradan došli pripadnici specijalnih parapolicijskih jedinica. Radi se o izviđanju terena, jer verovatno ako dođe do pokušaja napada na Leposavić i zauzimanja Leposavića žele da tamo bude mesto gde će oni smestiti svoje jedinice", navodi Drecun.

Ukazao je i da kada je došlo američko pojačanje kontingenta Kfora da su sa specijalnom opremom u par navrata izvodili akciju blokada svih komunikacija.

"Videli ste informaciju da su juče nakratko bili blokirani internet i mobilna telefonija na severu Kosova, to samo SAD mogu da urade. Sem toga, Proština ima prislušni centar u južnom delu Kosovske Mitrovice preko koga prisluškuju komunikaciju Srba sa severa KiM i Srbi treba da budu jako obazrivi u toj komunikaciji", poručio je Drecun.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bogdanović: Srbi na severu KiM prolaze kroz pakao, Vučić skuplja političke poene

Izvor: Beta, 12.Dec.2022

Bivši ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović izjavio je da su gradjani na severu Kosova i Metohije izuzetno zabrinuti zbog rastućih tenzija i da prolaze kroz pakao za koji su krivi i Beograd i Priština.Boganović je za današnji list Nova ocenio da je ova situacija "deo igre koji se dešava...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.