Dogovor vlasti i Srba sa juga – jedinstvena lista

Izvor: Vesti-online.com, 20.Avg.2013, 20:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dogovor vlasti i Srba sa juga – jedinstvena lista

Državni vrh i predstavnici Srba južno od Ibra postigli su danas "preko potrebno suštinsko jedinstvo" o izlasku na kosovske lokalne izbore izbore, zakazane za 3. novembar, izjavio savetnik predsednika Srbije Marko Đurić.

Nikolić se nada da će i Srbi sa severa izaći na izbore

 

Đurić je novinarima posle sastanka, na kojem je učestvovalo 25 predstavnika opština i četvorica načelnika okruga sa Kosova, rekao da je dogovoreno da se na izbore izađe >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << sa jedinstvenom srpskom listom iza koje će stati i državni vrh i institucije i predstavnici kosovskih Srba.

 

Na sastanku je bilo reči i o svim izazovima vezanim za izbore, od kontrole glasanja, problema s biračkim spiskovima i kratkim rokovima.

 

"Svi kapaciteti naroda i države biće stavljeni u funkciju da opštine u kojima Srbi imaju većinu steknu preko potreban kredibilitet i zauzmu bitno bolju poziciju u međunarodnoj zajednici od one koju danas imaju", rekao je Đurić.

 

Đurić je istakao i da državni vrh očekuje da će i većina Srba na severu Kosova odlučiti da izađe na izbore.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbi sa centralnog Kosova izlaze sa jedinstvenom listom

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Avg.2013

Srbi sa centralnog Kosova na kosovske lokalne izbore izaći će sa jedinstvenom srpskom listom, epilog je dvočasovnog sastanka održanog u Predsedništvu Srbije. Državni vrh ponovo pozvao sve Srbe sa Kosova da učestvuju na novembarskim izborima.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Srbi južno od Ibra idu na izbore

Izvor: OkRadio.rs, 21.Avg.2013, 03:03

Državno rukovodstvo Srbije i predstavnici Srba koji žive južno od Ibra na Kosovu i Metohijii postigli su dogovor o izlasku na izbore sa jedninstvenom srpskom listom. Čeka se na dogovor sa Srbima sa severa. Savetnik predsednika Srbije Marko Đurić je novinarima posle sastanka, na kojem je učestvovalo...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.