Izvor: RTS, 04.Avg.2020, 14:14

Đurić upoznao Čen Bo sa tokom dijaloga Beograda i Prištine

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa ambasadorkom Narodne Republike Kine u Beogradu Čen Bo. Đurić je ambasadorku Kine detaljno upoznao sa tokom političkog i tehničkog dijaloga Beograda i Prištine, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.
Marko Đurić je, zahvalivši NR Kini na doslednoj podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Srbije, izrazio zahvalnost toj državi zbog stalne iskrene i prijateljske pomoći našoj zemlji na međunarodnom planu, kao što će i Srbija nastaviti da dosledno podržava politiku jedne Kine.

Srbija i Kina, prema njegovim rečima, dele viziju sveta koji bi počivao na principu zajednice za budućnost čovečanstva i miroljubivoj koegzistenciji i saradnji država i naroda.
"Čelično prijateljstvo Srbije i Kine, kao i srdačni odnosi predsednika Aleksandra Vučića i Si Đinpinga, izvanredan su osnov za dalju izgradnju obostrano korisne političke, ekonomske i kulturne saradnje naših država i naroda", rekao je Đurić.
Još jednom je zahvalio ambasadorki Čen Bo na njenom ličnom doprinosu učvršćivanju veza Srbije i Kine i njenom nesebičnom zalaganju da se Srbiji na svaki način pomogne u suočavanju sa izazovima epidemije koronavirusa.
Đurić je izrazio zadovoljstvo zbog brzog napretka radova na izgradnji novog Kulturnog centra NR Kine u Beogradu, izrazivši uverenje da će to biti mesto produktivnog dodira srpske i kineske kulture, i još jedna karika u lancu saradnje dveju država.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Đorđević: Znanje i iskustvo kineskih stručnjaka pomoglo prethodnih meseci

Izvor: Danas, 05.Avg.2020, 12:00

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević sastao se danas sa ambasadorkom Kine u Srbiji Čen Bo i izrazio zahvalnost Srbije Kini, posebno u vezi sa podrškom i pomoći u veme epidemije korona virusa, saopštilo je danas Ministarstvo.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.