Đurić sa italijanskom ministarkom o KiM

Izvor: RTS, 17.Okt.2018, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić sa italijanskom ministarkom o KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić razgovarao je sa zamenicom ministra spoljnih poslova Italije Emanuelom del Re i preneo koje je napore Beograd učinio da se pronađe kompromisno i održivo rešenje za pitanje južne srpske pokrajine.
Marko Đurić je naveo da se trajni mir i stabilnost u regionu ne mogu uspostaviti jednostranim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << odlukama koje bi potpuno zanemarivale interese jedne od strana u dijalogu, te da je zato neophodno da se i u međunarodnoj zajednici značajnije uvaže iskrene i dobre namere koje Beograd ima u dijalogu sa Prištinom.

Kako je objasnio, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Vlada Srbije žele da se u interesu svih naroda u regionu pronađe rešenje kojim bi se izbeglo produžavanje zamrznutog konflikta u srpsko-albanskim odnosima, jer, kaže, samo kompromisno rešenje, koliko god ono inovativno ili nekonvecionalno bilo, može biti garancija budućih skladnih odnosa na Zapadnom Balkanu.
Đurić je sagovornici ukazao na brojne provokacije Prištine i napade na Srbe i njihovu imovinu na Kosovu i Metohiji u poslednjem periodu, konstatujući da su oni ozbiljan udarac mirovnim naporima Beograda i sa druge strane manifestacija neodgovornosti i kratkovidosti onih koji takve incidente tolerišu ili podstiču.
Direktor Kancelarije naglasio je da Italija, kao članica kvinte, i država koja je politički i vojno u značajnoj meri prisutna u našoj južnoj pokrajini, može da pruži ogroman doprinos stvaranju klime za iznalaženje kompromisa Beograda i Prištine.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Đurić: Jednostrane odluke ne donose mir

Izvor: Danas, 17.Okt.2018

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je danas na sastanku sa zamenicom ministra spoljnih poslova Italije Emanuelom Del Re da se trajni mir i stabilnost u regionu ne mogu uspostaviti jednostranim odlukama koje bi potpuno zanemarivale interese jedne strane u dijalogu. Članak...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.