Đurić s ambasadorom Fergusonom o bilateralnoj saradnji i situaciji na Kosovu i Metohiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Maj.2024, 20:04

Đurić s ambasadorom Fergusonom o bilateralnoj saradnji i situaciji na Kosovu i Metohiji

Ministar spoljnih poslova Marko Đurić sastao se danas sa britanskim ambasadorom Edvardom Fergusonom, sa kojim je razgovarao o saradnji dve države i situaciji na KiM.

Ministar Đurić je istakao da Srbija zajedno sa Ujedinjenim Kraljevstvom želi da radi na budućnosti, posebno kroz unapređenje saradnje u oblasti privrede i obrazovanja.

Šef srpske diplomatije zahvalio je Ujedinjenom Kraljevstvu jer predstavlja najvećeg donatora u Srbiji kada je u pitanju oblast e-uprave, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zahvaljujući čijem razvoju je unapređen rad javne administracije, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova.

Govoreći o planovima Ministarstva spoljnih poslova u narednom periodu, Đurić je rekao da iako se Srbija danas i dalje suočava sa određenim nasleđenim problemima, to je neće sprečiti da snaži postojeće veze i gradi nova partnerstva i prijateljstva, ne samo sa državama članicama EU, već i širom sveta.

Šef srpske diplomatije je informisao ambasadora i o trenutnoj situaciji na Kosovu i Metohiji, istakavši da su Srbima u južnoj srpskoj pokrajini, kao nikada do sada ugrožena prava, a da od jeseni 2021. godine nema napretka u dijalogu zbog jednostranih poteza Prištine.

"Srbija će ostati konstruktivna i posvećena dijalogu, jer smatra da očuvanje mira i stabilnosti predstavljaju prioritete", naglasio je ministar Đurić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đurić sa Košarom: 185 godina diplomatskih odnosa Srbije i Francuske

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Maj.2024

Ministar spoljnih poslova Marko Đurić susreo sa danas sa ambasadorom Francuske u Beogradu Pjerom Košarom, sa kojim je razmotrio perspektivu daljeg razvoja bilateralnih odnosa u oblastima od obostranog interesa, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova...Prema rečima ministra Đurića, činjenica...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Đurić: Kosponzori rezolucije analiziraju zašto ju je podržalo samo 84 zemalja u UN

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Maj.2024, 12:07

Ministar spoljnih poslova Marko Đurić izjavio je danas da predlagači i kosponzori rezolucije o Srebrenici rade analizu o tome kako je moguće da su samo 84 zemlje, prvi put u istoriji u Ujedinjenim nacijama, u tako malom broju, podržale jednu rezoluciju o genocidu...Kako je Đurić naveo, u prethodnih...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Đurić razgovarao sa šefom Misije OEBS u Srbiji

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Maj.2024

Ministar spoljnih poslova Marko Đurić razgovarao je danas u Beogradu sa šefom Misije OEBS u Srbiji ambasadorom Janom Bratuom o saradnji i daljim zajedničkim planovima.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.