Đurić poručio Prištini: Ne secite granu na kojoj sedite

Izvor: Blic, 23.Mar.2016, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić poručio Prištini: Ne secite granu na kojoj sedite

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da će Srbija zaštititi privrednike i poručio zvaničnicima u Prištini „da ne seku granu na kojoj sede“, jer je to suprotno svakoj ideji o normalizaciji odnosa sa Beogradom.

Reagujući na „recipročne mere“ koje je Priština od ponoći uvela na administrativnim prelazima ka Srbiji, Đurić je novinarima u Gračanici rekao da Srbija ne veruje u rešavanje problema sukobljavanjima i tenzijama. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Dešavanja vezana za ometanje trgovine predstavljaju klasičan primer ometanja slobode kretanja, slobode trgovine i to je nešto što neće doneti dobro ni Srbima ni Albancima.

„Sa druge strane to predstavlja jasno kršenje i domaćeg i međunarodnog prava i mi u direktnom i tesnom razgovoru i saradnji sa međunarodnim institucijama tražimo najbolji način da na ovo odgovorimo,“ rekao je Đurić.

On je istakao da je sasvim sigurno da će Srbija zaštititi svoje privrednike i da neće gledati na ovo mirno.

Direktor Kancelarije za KiM je poručio vlastima u Prištini da ne seku granu na kojoj sede jer, kako je rekao, i jednima i drugima sukobi nanose štetu.

"Ovo što radite je suprotno svakoj ideji o normalizaciji odnosa", kazao je Đurić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Đurić poručio Prištini: Ne secite granu na kojoj sedite

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Mar.2016

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da će Srbija zaštititi privrednike i poručio zvaničnicima u Prištini „da ne seku granu na kojoj sede“, jer je to suprotno svakoj ideji o normalizaciji odnosa sa Beogradom...Reagujući na  „recipročne mere“ koje je...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.