Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Jul.2019, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Vlada postigla značajne rezultate u borbi za zaštitu interesa na Kosovu

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas, povodom dve godine rada Vlade, da je Srbija postigla značajne rezultate u borbi za zaštitu srpskih državnih i nacionalnih interesa na Kosovu i Metohiji i uspela da pokrene najveći investicioni ciklus u južnoj pokrajini u poslednjih nekoliko decenija.

"Smatram svojom obavezom prema građanima Srbije da na današnji dan skrenem pažnju na činjenicu da je tokom mandata ove vlade i zahvaljujući zalaganju >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << svih njenih članova, kao i složnom delovanju sa drugim institucijama, pružena najveća i do sada najsveobuhvatnija podrška srpskom narodu na Kosovu i Metohiji... Nastavićemo da se svi kao jedan i dalje borimo za naš narod i naše interese u svakom delu naše zemlje, posebno uključujući žitelje Autonomne Pokrajine Kosovo i Metohija", naveo je Đurić u pisanoj izjavi.

On je ocenio da uspeh Vlade Srbije nije stvar subjektivnog utiska već "činjenica koju egzaktno potvrđuju ekonomski i socijalni pokazatelji, nivo inostranih investicija, pad nezaposlenosti i modernizacija infrastrukture".

"Dve godine rada Vlade Srbije u ovom sazivu biće zasigurno u istoriji opisivane kao važna prelomna tačka, u kojoj je Srbija, nakon godina političkih i ekonomskih poraza pod DOS-ovskim vlastima, a onda i mukotrpnog oporavljanja i stabilizacije države u narednom periodu, počela da se snažno uspravlja i poprima obrise dobro uređene i moderne zemlje koja ide napred", naveo je Đurić.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Đurić: Vlada postigla značajne rezultate u borbi za zaštitu interesa na Kosovu

Izvor: Danas, 01.Jul.2019

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas, povodom dve godine rada Vlade, da je Srbija postigla značajne rezultate u borbi za zaštitu srpskih državnih i nacionalnih interesa na Kosovu i Metohiji i uspela da pokrene najveći investicioni ciklus u južnoj pokrajini u poslednjih...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.