Đurić: Srbije privržena primeni sporazuma

Izvor: Akter, 05.Sep.2014, 20:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Srbije privržena primeni sporazuma

Srbija ostaje posvećena primeni Briselskog sporazuma i evropskim integracijama, rekao je šef kancelarije vlade Srbije za Kosovo za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić

"Danas je bio veoma dobar dan za srpske evropske integracije", rekao je Ðurić novinarima nakon višesatnog sastanka sa saradnicima šefice evropske diplomatije Ketrin Ešton u Briselu.

"Mislim da je u Komisiji prepoznat i valorizovan napor >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << vlade Srbije na primeni Briselskog sporazuma čak i ako vlada u Prištini još nije formirana”, rekao je on.

Ðurić je dodao da će Srbija ostati privržena sprovođenju sporazuma u svim oblastima, uključujući formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO) i postizanju rešenja za oblasti telekomunikacije i energetike.

“Srbija čvrsto korača ka formiraju ZSO i jednako čvrsto ka Evropskoj uniji”, istakao je Ðurić i dodao da postoji politička volja da se sprovedu neophodne reforme.

On je podvukao da će se kroz formiranje ZSO obezbediti da dalji koraci Srbije u pravcu evropskih integracija ne idu na uštrb srpskog naroda na KiM, kao ni na štetu integriteta i suvereniteta Srbije.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Đurić: Srbija privržena primeni sporazuma

Izvor: Akter, 05.Sep.2014

Srbija ostaje posvećena primeni Briselskog sporazuma i evropskim integracijama, rekao je šef kancelarije vlade Srbije za Kosovo za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić.."Danas je bio veoma dobar dan za srpske evropske integracije", rekao je Ðurić novinarima nakon višesatnog sastanka sa saradnicima šefice...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.