Danas u Briselu tema Poglavlje 35

Izvor: B92, 05.Sep.2014, 01:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas u Briselu tema Poglavlje 35

Poglavlje 35 biće tema današnjih neformalnih konsultacija koje će beogradska delegacija imati u Briselu sa predstavnicima Službe za spoljne poslove EK.

Beogradsku delegaciju će predvoditi direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Slika o izveštaju o Poglavlju 35, kako je Beti rečeno u Kancelariji za Kosovo i Metohiju, biće jasnija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nakon ispunjavanja preuzetih obaveza u oblasti telekomunikacija, energetike, izrade nacrta statuta Zajednice srpskih opština.

"Verujemo da će tada oni koji sede u Evropskoj komisiji u izveštaju izvući maksimum. Ipak, konačna odluka o otvaranju poglavlja je na državama članicama EU. Očekujemo da na pozitivan način bude valorizovan napor koji je Srbija činila i čini na normalizaciji odnosa sa Pirštinom i na odgovoran način pristupa dijalogu i problemima na Kosovu i Meohiji", rečeno je u Kancelariji.

Srpsku međuresornu delegaciju, koju predvodi Đurić, činiće i predstavnici sedam ministarstava.

U Briselu je danas održan i redovan sastanak predstavnika Beograda i Prištine o sprovođenju Briselskog sporazuma.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đurić: Uspešan dan za evropske integracije Srbije

Izvor: Studio B, 05.Sep.2014

Šef kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je u Briselu da su uspešno okončane konsultacija predstavnika Srbije i Službe za spoljne poslove Evropske komisije o pregovaračkom Poglavlju 35 koje obuhvata i pitanje Kosova. ..Đurić je rekao da će Srbija učiniti sve da proces evropskih...

Nastavak na Studio B...

Ðurić: Srbija čvrsto ka Evropskoj uniji

Izvor: Press, 05.Sep.2014

"Danas je bio veoma dobar dan za srpske evropske integracije", rekao je Ðurić novinarima nakon višesatnog sastanka sa saradnicima šefice evropske diplomatije Ketrin Ešton u Briselu.. "Mislim da je u Komisiji prepoznat i valorizovan napor vlade Srbije na primeni Briselskog sporazuma čak i ako vlada...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.