Đurić Prištini: Ne secite granu na kojoj sedite

Izvor: RTS, 23.Mar.2016, 19:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić Prištini: Ne secite granu na kojoj sedite

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da će Srbija zaštititi privrednike i poručio zvaničnicima u Prištini da ne seku granu na kojoj sede, jer je to suprotno svakoj ideji o normalizaciji odnosa sa Beogradom.
Reagujući na „recipročne mere“ koje je Priština od ponoći uvela na administrativnim prelazima ka Srbiji, Đurić je novinarima u Gračanici rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da Srbija ne veruje u rešavanje problema sukobljavanjima i tenzijama.

Dešavanja u vezi sa ometanjem trgovine predstavljaju klasičan primer ometanja slobode kretanja, slobode trgovine i to je nešto što neće doneti dobro ni Srbima ni Albancima.
S druge strane, to predstavlja jasno kršenje i domaćeg i međunarodnog prava, i mi u direktnom i tesnom razgovoru i saradnji sa međunarodnim institucijama tražimo najbolji način da na ovo odgovorimo,“ rekao je Đurić.
Istakao je da je sasvim sigurno da će Srbija zaštititi svoje privrednike i da na to neće gledati mirno.
Direktor Kancelarije za KiM je poručio vlastima u Prištini da ne seku granu na kojoj sede jer, kako je rekao, i jednima i drugima sukobi nanose štetu.
"Ovo što radite je suprotno svakoj ideji o normalizaciji odnosa", kazao je Đurić.
"Napad u Briselu atak na civilizaciju"
Đurić je izjavio da je teroristički napad u Briselu atak na civilizaciju i da svi treba da neguju međunacionalne i međuverske odnose.
Đurić, koji je u utorak boravio u Briselu kako bi učestvovao na sastanku u okviru ekspertskog dijaloga sa Prištinom, a koji je zbog napada otkazan, rekao je da je bilo jako teško gledati građane Brisela i građane svih nacionalnosti koji su tamo bili, koji su zaista doživeli i šok i traumu i atmosferu na koju oni nisu navikli.
"Mi smo, nažalost, na ovim prostorima mnogo toga pretrpeli, mnogo toga doživeli, ne želimo nikada nikome da prođe kroz ono kroz šta smo mi prolazili", zaključio je Đurić.
Mislim, dodao je on, da jučerašnji teroristički napadi u Briselu odražavaju stepen zategnutosti međuverskih i međunacionalnih odnosa u vremenu u kome živimo i da svi solidarno takve akte treba da osudimo.
Iz porte manastira Gračanica, Đurić je poručio da treba da se trudimo da u našem malom dvorištu, za koje smo odgovorni, negujemo što bolje odnose jer, kako je ocenio, "nijedna majka ne treba da zakuka i zaplače zbog mržnje i ideologije zla i mraka".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Đurić poručio Prištini: Ne secite granu na kojoj sedite

Izvor: Blic, 23.Mar.2016

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da će Srbija zaštititi privrednike i poručio zvaničnicima u Prištini „da ne seku granu na kojoj sede“, jer je to suprotno svakoj ideji o normalizaciji odnosa sa Beogradom...Reagujući na „recipročne mere“ koje je Priština...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.