Đurić: Povratnicima obezbediti posao

Izvor: RTS, 19.Sep.2014, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Povratnicima obezbediti posao

Direktor Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da su ukupni rezultati povratka raseljenih lica na Kosovo i Metohiju tokom poslednjih 15 godina nezadovoljavajući.

Marko Đurić je na konferenciji za novinare u Kosovskoj Mitrovici izjavio da u narednom periodu moramo da udvostručimo napore kada je u pitanju povratak raseljenih lica, prenosi Tanjug.

Kako je rekao, velika >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je odgovornost da se zbog društvene klime na KiM omogući da se deo od više od 247.000 proteranih ljudi vrati na svoja ognjišta.

"Da bi se to desilo, nije dovoljno samo da izađemo na konferenciju za štampu i deklarativno ih pozovemo da se vrate na KiM, nego moramo konkretno uraditi i obezbediti povratnicima elementarne uslove, kao što su bezbednost, posao, školstvo", istakao je Đurić.

Ono što je do Vlade Srbije i Kancelarije za KiM, mi ćemo uraditi naglasio je Đurić.

Podsetio je da je u prethodne dve godine bilo izgradnje stanova za jedan broj socijalnih i interno raseljenih lica a da sada treba voditi računa o raseljenim u centralnoj Srbiji.

"Ja vam kažem da 70 odsto onih koji su proterani sa Kosova i Metohije i danas nemaju rešeno stambeno pitanje. 60 odsto njih je nezaposleno i 70 odsto njih živi u lošim socijalnim uslovima na granici siromaštva ili ispod doinje granice siromaštva", naveo je Đurić.

To je za nas nešto sa čime moramo da se borimo ako želimo da omogućimo strateški opstanak i povratak na Kosovo i Metohiju, zaključio je Đurić.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"Ne sa onima koji rade protiv nas"

Izvor: B92, 19.Sep.2014

Direktor Vladine Kancelarije za KiM Marko Đurić izjavio je danas da je neprihvatljivo učešće Srba u kosovskoj vladi sa onima koji neskriveno pozivaju na mržnju...Đurić je rekao da je neprihvatljivo učešće u Vladi Kosova sa svima onima koji neskriveno pozivaju na sprečavanje stvaranja Zajednice...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.