Đurić: Poseta predsednika Vučića Kosovu SUDBONOSNA za srpski narod

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jan.2018, 21:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Poseta predsednika Vučića Kosovu SUDBONOSNA za srpski narod

Srbi će dobiti daleko veću podršku za ostanak i opstanak na svojim ognjištima

 Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Durić izjavio je danas Radiju "Bravo“ iz Osojana da dolaze bolji dani za srpski narod u Metohiji, i izrazio uverenje da će, nakon posete predsednika Aleksandra Vučića pokrajini, Srbi dobiti daleko veću podršku za ostanak i opstanak na svojim ognjištima.

U izjavi radiju, koji je nakon razgovora predsednika sa građanima u Lapljem >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Selu zaposlio mladog Leonida Dubića iz metohijske enklave, Ðurić je pozdravio tu odluku i istakao da je veoma važno boriti se za svako radno mesto na Kosovu i Metohiji, jer se time sprečava odliv srpskog stanovništva, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

- Godinama unazad Srbi u Metohiji se nalaze u najtežem i bezbednosnom i socio-ekonomskom položaju, u jednoj vrsti socijalne izolacije, sa stalnim mačem nad glavom, pretnjama i očiglednim znacima da neko ne želi da Srba u Metohiji bude. Međutim, dolaze bolji dani za Srbe u enklavama u Metohiji u svakom smislu- rekao je Ðurić.

Podrška Srbije opstanku našeg naroda u Metohiji će se u narednom periodu, kako je najavio Ðurić, povećati, i to višestruko.

- Posebnu pažnju posvetićemo otvaranju radnih mesta u enklavama kako bismo sprečili odliv mladih ljudi. Iz cele Srbije se nakon posete predsednika Vučića javljaju ljudi koji žele da pomognu, pokrenut je talas solidarnosti sa našim ljudima na Kosovu i Metohiji i nama kao Kancelariji biće prioritet da upravo u Metohiji izađemo u susret onima koji žele da otvore određene privredne kapacitete- rekao je Ðurić, navodi se u saopštenju.

Ðurić je podsetio i da je Ministarstvo poljoprivrede odlučilo da odvoji dodatna sredstva za Srbe, Gorance i sve druge na Kosovu i Metohiji koji se osećaju građanima Srbije, i da će oni moći da računaju na značajniju pomoć za bavljenje poljoprivredom i druge aktivnosti koje bi pomogle njihovom ostanku i opstanku.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Đurić: Dolaze bolji dani za srpski narod u Metohiji

Izvor: Blic, 24.Jan.2018

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas radiju "Bravo"“ iz Osojana da dolaze bolji dani za srpski narod u Metohiji, i izrazio uverenje da će, nakon posete predsednika Aleksandra Vučića pokrajini, Srbi dobiti daleko veću podršku za ostanak i opstanak na svojim ognjištima...U...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.