Đurić: Nije u interesu Srbije da iznosi pregovaračke pozicije o razgraničenju

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Sep.2018, 09:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Nije u interesu Srbije da iznosi pregovaračke pozicije o razgraničenju

Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da od naredne runde pregovora Beograda i Prištine nema velika očekivanja, ali da dijalog kao proces mora ostati živ i da će srpska strana sve činiti da tako bude.

Đurić je za list Kurir rekao da su za rešenje problema Kosova u opticaju mnoge ideje, ali da nije izvesno da li će se bilo koja od njih naći na stlu kao predlog o kojem bi otvoreno >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << moglo da se razgovara sa Albancima i zainteresovanim činiocima u međunarodnoj zajednici.

"Svakako nećemo kriti od građana kakvo je naše stanovište ako do nekih ozbiljnijih razgovora dođe i ako neko rešenje bude na vidiku. U ovoj fazi ne bi bilo u interesu naše pregovaračke pozicije da istupamo sa bilo kakvim detaljima", rekao je Đurić upitan o ideji predsednika Srbije Aleksandra Vučića o razgraničenju.

Đurić je naveo da će najavljeno investiranje u deset srpskih opština na Kosovu i Metohiji biti usmereno na oživljavanje postojećih industrijskih kapaciteta, poput "Petoletke" u Leposaviću, "Lole" u Lešku i "Simpa" u Zubinom potoku.

"Cilj nam je da uložimo velika sredstva i u naše institucije na Kosovu i Metohiji, pre svega u zdravstveni sistem, jer tako manifestujemo prisutnost i snagu Srbije", rekao je Đurić.

Na pitanje na koji način bi se kontrolisao uloženi novac, Đurić je kazao da to "nije lako izvesti".

"Tamo ne možete da jednostavno pošaljete naše inspektore ili revizore... Postoje i brojni neformalni i zaobilazni načini kontrole koji su nam na raspolaganju, tako da građani mogu biti potpuno spokojni", kazao je Đurić.

On je ocenio je da je u Prištini skrajnuta tema ubistva lidera građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića, i da to "nije slučajnost".

"Naša država neće odustati ni od istrage, ni od insistiranja na tome da se međunarodna zajednica neposrednije uključi u rasvetljavanja ovog zločina", rekao je Đurić.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Đurić: Još nije vreme da otkrivamo detalje o razgraničenju

Izvor: N1 televizija, 16.Sep.2018

Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da od naredne runde pregovora Beograda i Prištine nema velika očekivanja, ali da dijalog kao proces mora ostati živ i da će srpska strana sve činiti da tako bude...Đurić je za list Kurir rekao da su za rešenje problema Kosova...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.