Đurić: Nema blokade kamiona, dići glas protiv blokada Prištine

Izvor: RTS, 01.Apr.2020, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Nema blokade kamiona, dići glas protiv blokada Prištine

Ne postoji bilo kakva blokada prolaska kamiona prema centralnoj Srbiji na administrativnim prelazima. Postojala je mera vezana za zabranu kretanja za vreme policijskog časa zbog koronavirusa, iz koje smo pre dva dana izuzeli kamione sa osnovnim namirnicama i za Albance sa KiM, naveo je direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.
Marko Đurić demantovao je na taj način demantovao navode premijera Albanije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Edija Rame da su kamioni sa tablicama tzv. Kosova blokirani na administrativnoj liniji.

"Ne postoji bilo kakva blokada prolaska kamiona prema centralnoj Srbiji na administrativnim prelazima. Postojala je mera vezana za zabranu kretanja za vreme policijskog časa zbog koronavirusa, iz koje smo pre dva dana izuzeli kamione sa osnovnim namirnicama i za Albance sa KiM. I do pre dva dana oni su se kretali normalno kada nije policijski čas. Na našu inicijativu sada to mogu da čine u bilo koje doba", naveo je Đurić.
Pozvao je sve u regionu da dignu svoj glas protiv novih blokada koje je od jutros uvela vlada u Prištini.
"Kamioni sa žitom za sve stanovnike na KiM čekaju na prelazima jer Priština zahteva da Beograd prizna nezavisnost Kosova", navodi Đurić.
Prema rečima direktora Kancelarije za KiM  vlasti u Prištini traže da naše institucije na svim sertifikatima i dokumentima, umesto procedura koje su predviđene sporazumima sa EU, pišu Republika Kosovo i da Srbija i formalno-pravno počne da tretira Kosovo kao drugu državu, inače žito neće proći.
"Neophodna je hitna reakcija EU na takozvane mere reciprociteta, a ne ćutanje i okretanje glave! EU je garant sporazuma koji se danas krše i ima odgovornost za njihovo sprovođenje u trenutku kada je ceo svet ugrožen epidemijom", navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.
"Neodgovornost Prištine ne sme da naiđe na ćutanje i pretvaranje da je sve uredu. Neka se niko ne vara da je to put u nastavak dijaloga", poručio je Đurić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Đurić: Priština ne pušta kamione sa žitom, zahtijeva da Beograd prizna Kosovo

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Apr.2020

BEOGRAD - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić saopštio je danas da kamioni sa žitom za sve stanovnike na Kosovu i Metohiji čekaju na prelazima jer Priština zahtijeva da Beograd prizna nezavisnost samoproglašenog Kosova.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.