Đurić: Nastavak brisanja srpskih tragova postojanja na KiM

Izvor: Blic, 03.Jul.2016, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Nastavak brisanja srpskih tragova postojanja na KiM

Odlukom da se selo Srpski Babuš preimenuje u Baboš odbornici privremene Skupštine opštine Uroševac pridružili su se kampanji brisanja tragova srpskog postojanja na Kosovu i Metohiji, upozorio je danas direktor Kancelarije za KiM Vlade Srbije Marko Đurić.

- Ovime je lokalna vlast otvoreno dala podršku nastojanjima da se konzerviraju posledice etničkog čišćenja kojem je srpski narod bio izložen - istakao je Đurić u pisanoj izjavi dostavljenoj Tanjugu.

Đurić >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je upozorio da lokalni i pokrajinski organi vlasti na Kosovu i Metohiji u kojima većinu čine Albanci do sada su uglavnom nečinjenjem bili saučesnici u zastrašivanju Srba povratnika, skrnavljenju grobalja i crkava, te uništavanju srpske imovine, ali ovo je, kako je naglasio, sasvim nov korak u raspirivanju antisrpske histerije na Kosovu i Metohiji.

- Albanski odbornici u Uroševcu su poslali jasnu poruku da im ne smetaju samo Srbi, već i sam pomen srpskog, i to je ništa drugo nego politička manifestacija šovinizma i najotvorenije mržnje - smatra Marko Đurić.

Srpski narod želi okončanje perioda mržnje i sukoba i otpočinjanja ere saradnje, normalizacije odnosa i mirnog rešavanja nesuglasica u regionu, ali za takav iskorak je potrebna obostrana volja, zbog čega očekujemo od Prištine da utiče na to da ova odluka bude preinačena - rekao je Đurić.

Albanski odbornici privremene Skupštine opštine Uroševac su u subotu doneli odluku da se selo Srpski Babuš preimenuje u Baboš.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đurić: Nastavak brisanja srpskih tragova postojanja na KiM

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Jul.2016

Odlukom da se selo Srpski Babuš preimenuje u Baboš odbornici privremene Skupštine opštine Uroševac pridružili su se kampanji brisanja tragova srpskog postojanja na Kosovu i Metohiji, upozorio je danas direktor Kancelarije za KiM Vlade Srbije Marko Đurić..."Ovime je lokalna vlast otvoreno dala...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.