Đurić: Nastavak brisanja srpskih tragova postojanja na KiM

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Jul.2016, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Nastavak brisanja srpskih tragova postojanja na KiM

Odlukom da se selo Srpski Babuš preimenuje u Baboš odbornici privremene Skupštine opštine Uroševac pridružili su se kampanji brisanja tragova srpskog postojanja na Kosovu i Metohiji, upozorio je danas direktor Kancelarije za KiM Vlade Srbije Marko Đurić.

"Ovime je lokalna vlast otvoreno dala podršku nastojanjima da se konzerviraju posledice etničkog čišćenja kojem je srpski narod bio izložen", istakao je Đurić u pisanoj izjavi dostavljenoj Tanjugu.

Đurić >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je upozorio da lokalni i pokrajinski organi vlasti na Kosovu i Metohiji u kojima većinu čine Albanci do sada su uglavnom nečinjenjem bili saučesnici u zastrašivanju Srba povratnika, skrnavljenju grobalja i crkava, te uništavanju srpske imovine, ali ovo je, kako je naglasio, sasvim nov korak u raspirivanju antisrpske histerije na Kosovu i Metohiji.

"Albanski odbornici u Uroševcu su poslali jasnu poruku da im ne smetaju samo Srbi, već i sam pomen srpskog, i to je ništa drugo nego politička manifestacija šovinizma i najotvorenije mržnje", smatra Marko Đurić.

"Srpski narod želi okončanje perioda mržnje i sukoba i otpočinjanja ere saradnje, normalizacije odnosa i mirnog rešavanja nesuglasica u regionu, ali za takav iskorak je potrebna obostrana volja, zbog čega očekujemo od Prištine da utiče na to da ova odluka bude preinačena", rekao je Đurić.

Albanski odbornici privremene Skupštine opštine Uroševac su u subotu  doneli odluku da se selo Srpski Babuš preimenuje u Baboš.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Đurić: Nastavak brisanja srpskih tragova postojanja na KiM

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jul.2016

Odlukom da se selo Srpski Babuš preimenuje u Baboš odbornici privremene Skupštine opštine Uroševac pridružili su se kampanji brisanja tragova srpskog postojanja na Kosovu i Metohiji, upozorio je danas direktor Kancelarije za KiM Vlade Srbije Marko Đurić..."Ovime je lokalna vlast otvoreno dala...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.