Đurić: Kosovski Albanci nervozni zbog sprečavanja novih sukoba i formiranja vojske Kosova

Izvor: BKTV News, 06.Jul.2018, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Kosovski Albanci nervozni zbog sprečavanja novih sukoba i formiranja vojske Kosova

Direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić izjavio je danas da napadi Fatmira Šeholija, Rahmana Rame i Ramuša Haradinaja na Srbiju i njeno rukovodstvo pokazuju koliko su nervozni zbog insistiranja na tome da se spreče novi sukobi i formiranje takozvane vojske Kosova.

Direktor Instituta za afirmaciju međuetnickih odnosa Fatmir Šeholi je za kosovske medije rekao da je istraživanje instituta na čijem je čelu došlo do podataka koji ukazuju da srpski predsednik preko ministra >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << za odbranu Aleksandra Vulina i direktora vladine kancelarije za KiM Marka Ðurića vrši pritisak i ucenjuje pripadnike kosovskih bezbednosnih snaga srpske nacionalnosti da napuste tu instituciju.

"Srbija i njen predsednik se na zakonom zasnovan način suprostavljaju formiranju tuđe vojske na delu svoje teritorije, i to rade u skladu sa domaćim i međunarodnim pravom", rekao je Ðurić i podsetio da Rezulucija 1244 izričito zabranjuje prisustvo tuđih vojski na KiM, izuzev misije KFOR-a.

On je kazao da bi takozvana vojska Kosova služila isključivo za nove sukobe, i da izazove sukobe među Srbima. Ðurić je dodao da su se Srbija i njen predsednik našli na meti najgorih napada našli zbog politike koja štiti međunarodno pravo i ne želi da dopusti formianje vojske u kojoj bi kao nekada udarao Srbin na Srbina.

Prema njegovim rečima zbog toga je za albanske medije Vučić satanizovan i iz njihovog ugla napadnut i označen kao novi srpski Obilić i Miloš, a na našu nesreću sramotu, dok se bori i suočava sa ogromnim izazovom rešavanja problema koji nam je ostavljen, napadnut je i blaćen usred Beograda od onih koji su se dogovorili da će da ga napadnu šta god da uradi po pitanju KiM, samo da bi došli na vlast i mogli da pljačkaju ono što je ostalo od zemlje nakon njihovog decenijskog iživljavanja.

Vučić: Ubica Olivera Ivanovića će sigurno biti otkriven
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.