Đurić: Kosovska poternica za Milanom Radoičićem - pritisak na srpski narod

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Avg.2019, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Kosovska poternica za Milanom Radoičićem - pritisak na srpski narod

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo, Marko Đurić kazao je da je raspisivanje kosovske poternice za potpredsednikom Srpske liste Milanom Radoičićem "poslednji u seriji pritisaka na srpski narod" i "pokušaj da se politički delegitimizuje Srpska lista", saopšteno je danas.

"Kosovsko pravosuđe, umesto da se bavi suzbijanjem verskog ekstremizma i dekonstrukcijom albanskih kriminalnih klanova, jedva čeka da >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << po naredbi prištinskih kriminalnih 'bosova' na sebe preuzme ulogu palice za političko razračunavanje", ocenio je Đurić i dodao da je kosovsko pravosuđe "oruđe za antipravni linč Srba".

Specijalno odeljenje Osnovnog suda u Prištini izdalo je danas lokalnu poternicu protiv Milana Radoičića, zbog sumnje da je učestvovao ili organizovao kriminalnu grupu.

Poternica je izdata na osnovu zahteva kosovskog Specijalnog tužilaštva, preneo je Kosovo onlajn pozivajući se na prištinsku Kohu.

Đurić je procenio da će informacija o poternici za Radoičićem, objavljena na dan raspisivanja vanrednih izbora na Kosovu, "dati ton čitavoj predizbornoj kampanji koja će očigledno biti takmičenje albanskih političkih aktera u šovinizmu i mržnji prema Srbima".

"Srbi na Kosovu i Metohiji će, uveren sam..., ostati lojalni državi Srbiji i podržavati Srpsku listu kao najistrajnijeg garanta odbrane srpskih državnih i nacionalnih interesa u našoj južnoj pokrajini", zaključio je Đurić.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.