Đurić: KiM ostaje latentni izvor nestabilnosti u regionu!

Izvor: BKTV News, 25.Maj.2017, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: KiM ostaje latentni izvor nestabilnosti u regionu!

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić istakao je danas značaj dijaloga za očuvanje mira i stabilnosti u južnoj srpskoj pokrajini i naglasio iskrenu i doslednu opredeljenost Beograda za rešavanje nesuglasica mirnim putem.

On je upozorio i da KiM ostaje latentni izvor nestabilnosti u regionu.

Ðurić, koji je danas primio grupu studenata i postdiplomaca Siti univerziteta iz Hongkonga, upozorio je da KiM ostaje latentni izvor nestabilnosti u >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << regionu zbog teške socio-ekonomske situacije, nesposobnosti političke elite u Prištini da odgovori na egzistencijalne potrebe građana, što za posledicu ima snaženje političkog ekstremizma, kao i procesa verske radikalizacije.

FOTO: Tanjug

Kako je saopštila Kancelarija za KiM, Ðurić je istakao značaj dosledne podrške Kine i Rusije nastojanjima Srbije da u međunarodnoj areni sačuva svoje interese na Kosovu i Metohiji.

Navodi se da je Ðurić danas primio grupu studenata i postdiplomaca Siti univerziteta iz Hongkonga, koji se nalaze u višenedeljnoj poseti Srbiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.

FOTO: Tanjug

Ðurić je studente međunarodnog prava iz Hongkonga upoznao sa radom i nadležnostima Kancelarije za Kosovo i Metohiju, dijalogom Beograda i Prištine i načinima na koji se taj proces odražava na evrointegracije Srbije.

PROČITAJTE SVE NAJNOVIJE VESTI!
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đurić: Kosovo latentan izvor nestabilnosti u regionu

Izvor: N1 televizija, 25.Maj.2017

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da zbog teške socijalno-ekonomske situacije i "nesposobnosti političke elite u Prištini da odgovori na egzistencijalne potrebe građana", što za posledicu ima snaženje političkog ekstremizma i verske radikalizacije, Kosovo i Metohija...

Nastavak na N1 televizija...

Đurić: Kosovo latentni izvor nestabilnosti u regionu

Izvor: B92, 25.Maj.2017

Beograd -- Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da je Kosovo latentni izvor nestabilnosti u regionu...Kako kaže, to je tako zbog teške socijalno-ekonomske situacije i "nesposobnosti političke elite u Prištini da odgovori na egzistencijalne potrebe građana", što za...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.