Đurić: Kancelarija ne krije vrednost javnih nabavki

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Feb.2018, 11:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Kancelarija ne krije vrednost javnih nabavki

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić demantovao je danas navode u jednom beogradskom listu koji se, kako je rekao, finansira iz inostranstva, da Kancelarija krije vrednosti javnih nabavki, rekavši da se u pitanju aluzije i da se iskrivljuju činjenice.

On je za tv Pink rekao da je "jedan beogradski list, čiji vlasnički kapital dolazi iz zemalja koje su priznale i podržale nezavisnost Kosova isključujući činjenice pokušao da aludira da nešto nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u redu i da se kriju iznosi za nabavke za gorivo i putovanja u Kancelariji za KiM, iako smo im dostavili odgovor da to nije tačno, da su svi podaci javno dostupni, da se objavljuju".

Spreman je, kako kaže, da sa svima koji naručuju i prave ovakve priče uporedi imovinu.

"Spreman sam da sa tim i takvima, sa onima koji naručuju i prave takve tekstove da u svakom trenutku uporedim i ličnu imovinu i da angažujemo finansijske forenzičare, upravo iz tih zemalja odakle je njihov kapital... Ja se ne stidim činjenice da sa svojom porodicom živim kao podstanar u dvosobnom stanu, smatram da je to normalno i da to nije ničiji problem", rekao je Đurić gostujući na tv "Pink".

Ponosan je, kako kaže, što može da na častan način služi Srbiji.

"Ja sam srećan i ponosan što mogu na častan način da služim svojoj domovini, otadžbini, Srbiji i neće me pokolebati u tome, niti će me ikada zastrašiti", rekao je Đurić.

Naglasio je da je impresioniran duhom i borbenošću srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

Govoreći o njihovoj jučerašnjoj poseti Beogradu, rekao je da su se trudili da maksimalno koncentrisano odgovore na svaki od zahteva, a da je poseta predsednika Vučića Kosovu i Metohiji pokrenula lavinu humanitarne i dobrotvorne aktivnosti.

Dodao je da je impresioniran humanitarnom pomoću koja je skupljena u Vojvodini kao i kroz stranačku strukturu Srpske napredne stranke u Vojvodini, a koja iznosi oko 500 tona, odnosno 60 šlepera.

Podsetio je da je Kancelarija za KiM za tri i po godine uselila 888 kuća i stanova na Kosovu, da je u potpunosti obnovljeno i izgrađeno 42 crkve i manastira kroz 170 projekata.

"Ako smo uspeli da nakon mnogo vekova obnovimo freske u Gračanici i isto to uradimo i u Visokim Dečanima i u Dagancu i u Banjskoj i u Borioču i u Sokolici i na mnogim drugim mestima i da crkve koje su u divljanju i nasilju ekstremista rušene i paljene ponovo obnovimo, time smo poslali poruku da ne odustajemo od onog što je naše, da smo spremni i tu da živimo i da se borimo i da to smatramo delom onoga što je naše", rekao je Đurić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.