Đurić: Jedinstveno izaći na izbore na Kosovu i Metohiji

Izvor: RTS, 29.Avg.2019, 08:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Jedinstveno izaći na izbore na Kosovu i Metohiji

Srbi u južnoj srpskoj pokrajini treba da nastupe složno i jedinstveno, okupe se oko Srpske liste i izađu na predstojeće vanredne parlamentarne izbore na Kosovu i Metohiji, navodi za RTS Marko Đurić, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.
Marko Đurić je gostujući u Jutarnjem programu RTS-a naveo da je Srpska lista značajan instrument za ostvarivanje prava Srba na Kosovu i Metohiji.  >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

"Strahovito je značajno za Srbe na KiM da monolitno i jedinstveno nastupimo prema Albancima i prema svima drugima, i zbog toga je Srpska lista značajan instrument države Srbije, Beograda u saradnji, komunikaciji i borbi za ostvarivanje naših interesa na KiM", objašnjava Đurić.
Ističe da su izbori prilika za Srbe da osiguraju čvrstu poziciju na KiM.
"Da sprečimo scenario koji bi mnogi želeli da vide u Prištini, a to je da Srbi budu u više kolona, da budu podeljeni. Po njihovim propisima dovoljno je da samo jedan poslanik bude iz neke grupacije koju su oni proturili kao srpsku i da onda i u Vladu i na sve druge pozicije imenuju ne ljude koje će sarađivati i delovati u sklopu politike države Srbije i sarađivati sa Beogradom, nego da to budu ljudi koji su u funkciji Ramuša Haradinaja, Hašima Tačija i svih ostalih", navodi direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.
Dodaje da svakodnevno traju konsultacije sa Srpskom listom, a da će odluku o učešću na vanrednim izborima na Kosmetu doneti zajedno. 
Ističe da je interes srpskog naroda da ostane jedinstven. 
"Mi razgovaramo konstantno i kao i uvek odluku o izlasku na izbore donosimo zajednički. Smatram da Srbi treba da snažno budu okupljeni oko Srpske liste i o tome ćemo detaljnije govoriti narednih dana. Ja već sad mogu da pozovem naš narod na KiM da bude spreman da izađe na izbore zato što to nisu izbori na kojima se odlučuje između više političkih stranaka kao klasično u centralnoj Srbiji, gde možemo da se delimo na hiljadu i jedan način. Ovde prema Albancima moramo da budemo monolitni i treba da se okupimo oko Srpske liste", ocenjuje Đurić.
Srbima na Kosovu i Metohiji poručuje da je Srbija uz njih.
"Već sada želim da svim našim sugrađanima na KiM pre svega poručim – da će njihova država biti uz njih, da ćemo nastaviti da ih podržavamo i materijalno, da ćemo nastaviti da ulažemo", navodi direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.
Dodaje da se u sklopu programa predsednika Vučića i Vlade realizuje 347 projekata podrške Srbima na KiM.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Da sprečimo scenario koji bi mnogi želeli da vide u Prištini" Đurić apelovao: Jedinstveno izaći na izbore na Kosovu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Avg.2019

Srbi u južnoj srpskoj pokrajini treba da nastupe složno i jedinstveno, okupe se oko Srpske liste i izađu na predstojeće vanredne parlamentarne izbore na Kosovu i Metohiji, rekao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić...Đurić je za RTS naveo da će se odluka o izlasku na vanredne...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

SIMIĆ ZA PINK: Albanski lideri u Prištini skupljaće poene preko leđa Srba

Izvor: RTV Pink, 29.Avg.2019

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić očekuje da će predstojeći izbori na Kosovu i Metohiji doneti zaoštrenu retoriku albanskih lidera u Prištini i novi pritisak na Srbe, a će to biti način, kako kaže, da preko leđa naših građana u južnoj srpskoj pokrajini prikupe poene.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.