Đurić: Na izbore na Kosmetu izaći jedinstveno

Tanjug

29. 08. 2019. u 09:15

Srbi u južnoj srpskoj pokrajini treba da nastupe složno i jedinstveno, okupe se oko Srpske liste i izađu na predstojeće vanredne parlamentarne izbore na Kosovu i Metohiji

Ђурић: На изборе на Космету изаћи јединствено

Foto: Tanjug

Srbi u južnoj srpskoj pokrajini treba da nastupe složno i jedinstveno, okupe se oko Srpske liste i izađu na predstojeće vanredne parlamentarne izbore na Kosovu i Metohiji, rekao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.


Đuric je za RTS naveo da će se odluka o izlasku na vanredne parlamentarne izbore na Kosovu i Metohiji zajednički doneti, a da je Srpska lista značajan instrument za ostvarivanje prava Srba na Kosovu i Metohiji.


"Strahovito je znacajno za Srbe na KiM da monolitno i jedinstveno nastupimo prema Albancima i prema svima drugima, i zbog toga je Srpska lista znacajan instrument države Srbije, Beograda u saradnji, komunikaciji i borbi za ostvarivanje naših interesa na KiM", objasnio je Đurić.


Dodaje da su izbori prilika za Srbe da osiguraju cvrstu poziciju na KiM.



"Da sprecimo scenario koji bi mnogi želeli da vide u Prištini, a to je da Srbi budu u više kolona, da budu podeljeni. Po njihovim propisima dovoljno je da samo jedan poslanik bude iz neke grupacije koju su oni proturili kao srpsku i da onda i u Vladu i na sve druge pozicije imenuju ne ljude koje ce saradivati i delovati u sklopu politike države Srbije i saradivati sa Beogradom, nego da to budu ljudi koji su u funkciji Ramuša Haradinaja, Hašima Tacija i svih ostalih", navodi direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.


Dodaje da će se odluka o izlasku na vanredne parlamentarne izbore na Kosovu i Metohiji zajednički doneti.


"Mi kao i uvek odluku o izlasku na izbore donosimo zajednicki i smatram da Srbi treba da snažno budu okupljeni oko Srpske liste i o tome cemo detaljnije govoriti narednih dana, ali vec sada želim da svim našim sugrašanima na KiM pre svega porucim da ce njihova država biti uz njih, da ćemo nastaviti da ih podržavamo i materijalno, da cemo nastaviti da ulažemo", navodi Đurić.


Dodaje da se u sklopu programa predsednika Vucica i Vlade realizuje 347 projekata podrške Srbima na KiM.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (56)

MARKO

29.08.2019. 09:33

Sada je prilika da se dodje do reforme, svi trebaju da izadju na izbore i da se bore za bolju buducnost.

Uros

29.08.2019. 09:41

Srbi na Kosmetu shvataju ozbiljnost izbora, grupisu se i pokazuju jedinstvo sto nas cini ponosnim.

star

29.08.2019. 11:17

Verujem da će se još jednom pokazati srpsko jedinstvo na KiM i da će sav naš narod na toj teritoriji podržati Srpsku Listu na predstojećim izborima.

Kosta

29.08.2019. 15:23

Srbi na KiM ce jos jednom dokazati da su slozni i ujedinjeni i da im Albanci iz Pristine ne mogu nista.

VladimirBK

29.08.2019. 16:45

Срби са КиМ су препознали ко се искрено бори за њихов бољи живот на Косову.

Hedona

29.08.2019. 17:11

Srbi treba da budu jedinstveni u svemu i da izaberu vlast koja želi da građani Srbije žive bolje. Srbija danas ima predsednika koji voli svoj narod i državu.

Dare

29.08.2019. 17:35

Sigurno je da su Srbi na Kosmetu jedinstveni uvek, tako će biti i ovoga puta na izborima.