Đurić: Imam pasoš Srbije, ne treba mi lažni Kosova

Izvor: N1 televizija, 15.Maj.2018, 21:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Imam pasoš Srbije, ne treba mi lažni Kosova

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da već ima pasoš Republike Srbije, sa kojim, kao i svi građani Srbije, bez viza može da putuje u 119 zemalja sveta i da mu nisu potrebne ponuđene lažne putne isprave.

"Podsećam takozvanog predsednika privremenih institucija AP KiM Hašima Tačija, koji mi je cinično >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << "ponudio" inače nepostojeće državljanstvo južne pokrajine moje države, da već imam pasoš Republike Srbije, sa kojim, kao i svi građani Srbije, bez viza mogu da putujem u 119 zemalja širom sveta", naveo je Đurić.

On je napomenuo da kada bi te isprave nešto vredele, ne bi Tači, Haradinaj i njihove prištinske kolege javno vadili pasoše Albanije.

Dobro je, smatra Đurić, što mnogi njihovi bliski rođaci i prijatelji imaju i pasoše Srbije, ali da bi svojim sunarodnicima na Kosovu trebalo da objasne zašto "lažni pasoš koji im izdaju ne vredi ništa".

Trebalo bi da im objasne da li je to "posledica toga što im je 'država' lažna i nepriznata, pa su i dokumenta nepriznata, ili je to posledica nivoa korupcije i kriminala u lažnoj državi, zbog čega ih čak ni njihovi najveći zaštitnici u svoje zemlje ne puštaju bez vize", naveo je Đurić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

ĐURIĆ ODBRUSIO TAČIJU: Ne trebaju mi lažne isprave, imam pasoš Srbije

Izvor: Kurir, 15.Maj.2018

Već imam pasoš Republike Srbije, sa kojim, kao i svi građani Srbije, bez viza mogu da putujem u 119 zemalja širom sveta, tako da mi nisu potrebne ponuđene lažne putne isprave

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.