Đurić: I dalje nije rasvetljena sudbina 1.648 osoba sa Kosova i Metohije

Izvor: BKTV News, 29.Avg.2018, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: I dalje nije rasvetljena sudbina 1.648 osoba sa Kosova i Metohije

Odnos prema pitanju nestalih mora biti pokazatelj naše zajedničke iskrenosti u naporima da regionu osiguramo stabilnu budućnost i konačno zatvorimo stranice istorije sukoba i omraza, izjavio je danas direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić povodom Međunarodnog dana nestalih.

On je naveo da taj dan iz godine u godinu podseća države i društva u regionu na neispunjenu obavezu prema porodicama ljudi >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << nestalih u ratnim sukobima na prostoru bivše Jugoslavije.

Među hiljadama onih koji se i dalje vode kao nestali je i 1.648 osoba sa Kosova i Metohije čija sudbina još nije rasvetljena ili njihovi posmrtni ostaci još nisu pronađeni, precizirao je Ðurić u saopštenju.

Istakao je da je rešenje tog pitanja ne samo dug prema porodicama koje zaslužuju da znaju sudbinu svojih najbližih, već i obaveza prema društvima koje bez toga ne mogu računati na budućnost koja će biti obeležena saradnjom umesto konfliktima.

"Nadam se da će odnos prema žrtvama u budućnosti u čitavom regionu biti više obeležen humanošću i iskrenom empatijom, a manje političkim kalkulacijama, a da će dobrom voljom i istinskim naporom svih sudbine preostalih nestalih osoba biti konačno rasvetljene", dodao je Ðurić.

Međunarodni dan nestalih obeležava se 30. avgusta.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.