Đurić: Hteli su da isključe Beograd iz dijaloga da bi dodatano potkopali interese Srba na KiM

Izvor: Blic, 07.Feb.2017, 15:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Hteli su da isključe Beograd iz dijaloga da bi dodatano potkopali interese Srba na KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da Srbija pažljivo prati primenu sporazuma o izgradnji konstrukcije koja će biti podignuta umesto zida u severnoj Mitrovici koji je srušen u nedelju.

Na pitanje da li će biti problema i da li će se radovi nastaviti po planu Đurić je rekao da niko nema pravo da manipuliše dogovorenim.

- Mi pažljivo pratimo primenu tog sporazuma. Ne smatramo da iko ima pravo da se igra niti manipuliše onim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << što je dogovoreno izmedju strana - kazao je Đurić novinarima u Palati Srbije.

Na pitanje da li je bilo pokušaja da se promeni forma dijaloga Đurić je rekao da je deo "plana" protiv Srbije u prethodnim danima bio isključivanje zvaničnog Beograda iz procesa dijaloga kako bi na taj način "interesi Srba na KiM bili dodatno potkopani".

- Sada se videlo zašto je neko pokušavao i da podeli i da potkupi Srpsku listu i dođe do situacije u kojoj Srbi neće napadati u koordinaciji i međusobnom delovanju i saradnji sa Beogradom - kazao je on.

Đurić je rekao da je taj plan pao u vodu i da je tome doprinelo i to što je predsednik Vlade Srbije izašao u javnost i obelodanio šta se dešava.

Na pitanje da li oseća odgovornost zbog nekih događaja koji su bile u nadležnosti Kancelarije, a koje su imale negativan odjek u javnosti poput oslikavanja voza na relaciji Beograd - Kosovska Mitrovica i angažovanja Miše Vacića u Kancelariji, Đurić je rekao da je o tome dovoljno govoreno u javnosti.

- Što se tiče Kancelarije za KiM smatram da je u prethodnim godinama veoma doprinela opstanku Srba na KiM - rekao je Đurić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.