Đurić: Čestitam Srbima na KiM na hrabrosti, Srbija stoji iza svojih građana

Izvor: RTS, 16.Okt.2019, 08:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Čestitam Srbima na KiM na hrabrosti, Srbija stoji iza svojih građana

Direktor kancelarije za KiM Marko Đurić navodi za "Pink" da su u jutrašnjoj akciji pripadnika ROSU na sever KiM uhapšeni Vasilije Bojić i Rade Basara. Poručuje da Srbija stoji iza svojih građana.
Marko Đurić je gostujući u Jutarnjem programu televizije Pink naveo da je jedna od glavnih meta ova operacije bio komandir operative KPS regiona Sever, Željko Bojić.

"Želim da obavestim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << građane Srbije da je jutros oko 5.50 grupa od preko 100 naoružanih pripadnika ROSU upala u severnu Kosovsku Mitrovicu sa oko 25 vozila i 40 koja su čekala na ulazu u grad. Jedna od glavnih meta ova operacije bio je komandir operative KPS-a regiona Sever, Željko Bojić. Njemu su jedinice ROSU upale u stan, izvršile premetačinu, odveli mu sina Vasilija Bojića u nepoznatom pravcu. Uhapšen je još jedan radnik KPS-a sever – Rade Basara, koji je radio na važnim slučajevima", naveo je Đurić.
Dodaje da upad ROSU  ima za cilj udaljavanje Srba sa KiM.
"Cilj je jasan – zastrašivanje i udaljavanje Srba sa KiM. Ovo je još jedan u nizu pokušaja da se Srbima na KiM život učini nemogućim, da kriminalizuju Sever KiM, da se Srbi kriminalizuju, optuže za najveće i najstrašnije zločine, ali i da se Srbi optuže za ubistvo Olvera Ivanovića na KiM", objašnjava direktor kancelarije za KiM.
Ističe da je upad ROSU direktno igranje sa mirom u južnoj srpskoj pokrajini jer se, kako tvrdi, zna da su pripadnici ROSU sastavljeni od bivših pripadnika OVK.
Dodaje da će država Srbija zaštititi svoj narod u južnoj srpskoj pokrajini. 
"Srbija je spremna da zaštiti svoj narod na KiM u slučaju da se pokuša proterivanje, ubijanje. Predsednik Aleksandar Vučić je više puta govorio o tome", rekao je Đurić.
Poručuje da je Srbija stoji iza svojih građana.
"Čestitam Srbima na KiM na hrabrosti koju ispoljavaju i da im poručim da je Srbija uz njih", poručio je Đurić.
Rebić i Drecun: Zastrašivanje Srba nakon poraza u Interpolu
Direktor policije Vladimir Rebić akciju ROSU ocenjuje kao zastrašivanje i negativnu reakciju nakon četvrtog po redu poraza u Interpolu.
Istakao je da je Beograd spreman da reaguje ukoliko bi došlo do egzodusa srpskog naroda, ali da je uveren da međunarodna zajednica to neće dozvoliti.
Predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun ocenio je akciju ROSU kao predstavu za javnost nakon debakla u Interpolu
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.