Patrijarh Irinej vodeći opozicionar

Izvor: B92, 28.Okt.2011, 00:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Patrijarh Irinej vodeći opozicionar

Kula -- Publicista Mirko Đorđević nazvao je Srpsku pravoslavnu crkvu vodećom opozicionom snagom" u Srbiji, a patrijarha Irineja "vodećim opozicionarom".

"To što govori SPC o Kosovu je apsolutna besmislica. SPC ne može da vrati Kosovo Srbiji, već treba da se dogovori sa postojećim vlastima na Kosovu", rekao je Đorđević na tribini u Kuli koju je organizovalo Nezavisno udruženje novinara Vojvodine.

Đorđević tvrdi da na severu Kosova na spornim prelazima sarađuju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << srpski i albanski kriminalci i ocenio da je to razlog zašto se ne dozvoljava uspostavljanje carinske kontrole na tim prelazima.

"Oni ne samo da neće albanske carinike na tim prelazima, oni neće carinike uopšte, već žele slobodan šverc, koji je vredan 100 miliona dolara godišnje", rekao je Đorđević na tribini u Kuli.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mirko Đorđević: SPC ne može da vrati Kosovo Srbiji

Izvor: Blic, 28.Okt.2011

Publicista Mirko Đorđević kritikovao je večeras Srpsku pravoslavnu crkvu i njen odnos prema Kosovu nazivajući je "vodećom opozicionom snagom" u Srbiji, a patrijarha Irineja "vodećim opozicionarom". .."To što govori SPC o Kosovu je apsolutna besmislica. SPC ne može da vrati Kosovo Srbiji, već...

Nastavak na Blic...

Ne žele carinike na severu KiM zbog slobodnog šverca

Izvor: Vesti-online.com, 28.Okt.2011

Publicista Mirko Đorđević kritikovao je večeras Srpsku pravoslavnu crkvu (SPC) i njen odnos prema Kosovu nazivajući je "vodećom opozicionom snagom" u Srbiji, a patrijarha Irineja "vodećim opozicionarom"..."To što govori SPC o Kosovu je apsolutna besmislica. SPC ne može da vrati Kosovo Srbiji,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.