Đogović: Aranžman sa MMF zavisi i od rešenja oko Kosova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Nov.2012, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đogović: Aranžman sa MMF zavisi i od rešenja oko Kosova

BEOGRAD -

Saradnik Instituta za tržišno istraživanja (IZIT) Saša Đogović ocenio je da bi Srbija aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) sa velikom verovatnoćom mogla postići u februaru ili martu 2013. godine.

Na konferenciji za novinare on je izrazio uverenje da će novi aranžman sa tom međunarodnom finansijskom institucijom zavisiti i od načina rešavanja kosovskog problema.

"Pošto MMF nije samo ekonomska institucija, već ima i politički >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << element, ja očekujem, a verovatno i oni, da vide kako će se razrešavati 'kosovski čvor'", rekao je Đogović.

Prema njegovim rečima, novi finansijski aranžman sa MMF se može očekivati ukoliko srpska vlada uradi potrebne poteze u ekonomskim elementima, ali i pokaže kredibilitet u rešavanju kosovskog problema.

"Moje lično uverenje je da postoji zaista velik stepen verovatnoće da će taj aranžman biti zaista napravljen. To je dobro za Vladu Srbije, jer onda dobija puna jedra za provođenje svoje ekonomske politike i punu podršku te međunarodne finansijske institucije", rekao je Đogović.

Kako je istakao saradnik beogradskog IZIT-a, u tom slučaju možemo računati sa ozbiljnim strateškim reformama u javnom sektoru.

"To očekujem jer kreatori ekonomske politike nemaju širi manevarski prostor da bi mogli da se bave kozmetičkim, a ne suštinskim stvarima. U tom smislu očekujem reforme penzijskog i zdravstvenog sistema", rekao je Đogović.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.