Divna Ljubojević, ansambl Melodi na festivalu u Prizrenu

Izvor: Vesti-online.com, 24.Avg.2018, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Divna Ljubojević, ansambl Melodi na festivalu u Prizrenu

Međunarodni festival srednjovekovne muzike - Medimus, u organizaciji Društva prijatelja manastira Svetih arhangela kod Prizrena, biće otvoren večeras u atrijumu crkve Svetog spasa u ovom gradu na Kosovu i Metohiji.

Medimus, treći po redu, ove godine će trajati tri dana, a publika će u nesvakidašnjem ambijentu, atrijumu crkve Svetog Spasa, imati priliku da prati nastupe Divne Ljubojević i ansambla Melodi, Vere Zloković i grupe Muzika Antika, Kraljevski red Vitezova, te >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << grupe Cašiopea iz Nemačke, Capella carniola iz Slovenije i Bourdon iz Mađarske.

Prethodne festivale pohodili su i Srbi iz Prizrena, njih oko 30 koliko ih danas živi u tom gradu, zatim oni iz enklava širom Kosova i Metohije, kao i Srbi iz uže Srbije.

No, kako je Prizren i značajna turistička destinacija, do sada je i veliki broj stranih turista prisustvovao koncertima, a u publici je bilo i Albanaca, mahom profesora muzičkih škola.

Festival se organizuje uz podršku Fondacije Sveti Arhangeli i Doma kulture Gračanica.

Generalni pokrovitelj je Kancelarija za Kosovo i Metohiju Republike Srbije, Mađarska je zemlja partner, a generalni medijski pokrovitelj Festivala srednjovekovne muzike u Prizrenu je Televizija "Hram".

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.