Direktor ASK: Kosovo ima više glasača nego stanovnika

Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Avg.2019, 20:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktor ASK: Kosovo ima više glasača nego stanovnika

Direktor Agencije za statistiku Kosova Isa Krasnići je izrazio iznenađenje što je broj birača koji imaju pravo glasa prema spisku u Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) veći od broja stanovnikva na Kosovu.

Krasnići je u intervju za prištinsku agenciju Kosovapres rekao da na osnovu procene stanovništva za 2018. godinu Kosovo ima 1.795.000 hiljada stanovnika i ako se uzme u obzir kontingent potencijalnih glasača koji je otprilike 1.800.000 glasača, ispostavilo se da >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << na Kosovu ima više birača nego stanovnika.

Centralna izborna komisija je u odgovoru na izjavu Krasnićija pojasnila da treba razlikovati birački spisak i popis stanovništva.

Portparol CIK-a, Valjmir Eljezi je rekao da se u biračkom spisku nalaze i birači koji žive u inostranstvu, ali koji nisu uključeni u popis stanovništva na Kosovu.

"Lista birača, pored birača koji žive na Kosovu, uključuje i birače koji žive u inostranstvu, dok u popis i procene stanovništva spadaju samo stanovnici koji žive u zemlji, rezidentni stanovnici", rekao je Elezi.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Direktor Agencije za statistiku KiM iznenađen - zašto ima više glasača od broja stanovnika

Izvor: B92, 31.Avg.2019

Direktor ASK Isa Krasnići je izrazio iznenađenje što je broj birača koji imaju pravo glasa prema spisku u CIK veći od broja stanovnikva na Kosovu...Direktor Agenicije za statiskiku Kosova (ASK) Isa Krasnići je u intervjuu za prištinsku agenciju Kosovapres rekao da na osnovu procene stanovništva...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.